Update: PSV maakt melding van data van confrontaties met FC Basel
Vrijdag, 21 juni 2019 om 17:53

PSV neemt het in de tweede voorronde van de Champions League op tegen het Zwitserse FC Basel, zo heeft een loting in het Zwitserse Nyon woensdagmiddag bepaald. De eerste wedstrijd in Eindhoven staat voor 23 of 24 juli op de agenda. De return vindt een week later plaats in Zwitserland. Het Griekse Olympiacos, de andere mogelijke tegenstander van PSV, is gekoppeld aan Viktoria Plzen uit Tsjechië.

PSV speelde in Europees verband nooit eerder tegen FC Basel, waar twee oude bekenden onder contract staan. Tweevoudig Nederlands international Ricky van Wolfswinkel speelde voor Vitesse en FC Utrecht, terwijl doelman Martin Hansen voor ADO Den Haag en sc Heerenveen uitkwam. De keeper bezorgde PSV in dienst van ADO ooit een kater, door in de slotfase op prachtige wijze de 2-2 te maken.

De tweede voorronde van de Champions League is voor PSV van groot belang. Als de ploeg van trainer Mark van Bommel die overleeft, heeft het in ieder geval een ticket voor de groepsfase van de Europa League op zak. In dat geval volgen nog twee voorrondes in de Champions League. Mocht Basel verslagen worden, dan speelt PSV in de derde voorronde tegen Club Brugge, Krasnodar, Medipol Basaksehir of LASK Linz.

Slaagt PSV er niet in om af te rekenen met de Zwitserse nummer twee van afgelopen seizoen, dan zijn de Eindhovenaren veroordeeld tot het spelen van de derde (en eventueel vierde) voorronde van de Europa League. Overigens begint ook Feyenoord in de derde Europa League-voorronde, terwijl AZ en FC Utrecht instromen in de tweede.

PSV neemt deel aan de Champions League-voorronderoute voor niet-kampioenen, door de UEFA ook wel het League Path genoemd. Als de nummer twee van de Eredivisie erin slaagt om drie opeenvolgende voorrondes te overleven, dan komt PSV in de groepsfase van de Champions League. Ajax zit als kampioen van Nederland in het Champions Path en moet twee voorrondes overleven om de groepsfase te bereiken.

Update 18 juni 17.53 uur - PSV maakt melding van data van confrontaties met FC Basel
De speeldata van de wedstrijden tussen PSV en FC Basel zijn bekendgemaakt. De ploeg van trainer Mark van Bommel ontvangt de club uit Zwitserland in de tweede voorronde van de Champions League op dinsdag 23 juli. Een week later, op dinsdag 30 juni, staat de return in Zwitserland op het programma.

 
Meer video's
 
Champions League
 
PSV
 
FC Basel
 
Martin Hansen

Poll
Denk jij dat PSV FC Basel uit gaat schakelen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties