Manchester City verleidt Walker tot contractverlenging: 'Makkelijke beslissing'
Woensdag, 19 juni 2019 om 15:04

Kyle Walker heeft zijn contract bij Manchester City verlengd, zo melden the Citizens met trots via de officiële kanalen. De rechtsback, die nog drie jaar vastlag bij de kampioen van Engeland, heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot medio 2024. "Ik ben heel blij dat ik een nieuw contract heb getekend", laat de Engelsman weten.

De 29-jarige Walker kwam in 2017 voor 57 miljoen euro over van Tottenham Hotspur en groeide direct uit tot een gewaardeerde kracht. "Spelen voor City is alles wat ik had gehoopt en meer", aldus de vleugelverdediger. "Bijtekenen was een gemakkelijke beslissing. Ik wil meedingen naar trofeeën, op het hoogste niveau spelen en ik heb het gevoel dat ik enorm verbeterd ben als speler in mijn tijd hier."

Ook Txiki Begiristain is blij met de contractdeal. "We zijn verheugd om Kyle hier nog eens twee jaar te hebben", zegt de technisch directeur van City. "Zijn kracht, snelheid en bekwaamheid waren van vitaal belang voor onze prestaties. Hij is een belangrijk onderdeel van de ploeg. Zijn ervaring is van onschatbare waarde, vooral voor de jongere spelers, en zijn bijdrage zal cruciaal zijn in onze inspanningen voor aanhoudend succes."

Walker werd in 2009 door Tottenham Hotspur op negentienjarige leeftijd weggehaald bij Sheffield United. Na enkele verhuurperiodes groeide de inmiddels 47-voudig international uit tot een vaste kracht bij the Spurs, waar hij in totaal 229 officiële wedstrijden speelde en 4 keer scoorde. Bij City staat de teller inmiddels op precies honderd officiële duels en twee doelpunten.

 
Meer video's
 
Premier League
 
Manchester City
 
Kyle Walker

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties