De Visser tipt PSV 58-voudig international: 'Ik zou hem zo halen'
Woensdag, 19 juni 2019 om 23:52 • Yanick VosLaatste update: 00:00

In de zoektocht naar een verdedigende versterking doet PSV er volgens Piet de Visser goed aan om Diego Reyes aan te trekken. De meesterscout is diep onder de indruk van de Mexicaanse verdediger, die het afgelopen halfjaar op huurbasis voor het Spaanse Léganes speelde. De 26-jarige Reyes staat onder contract bij Fenerbahçe en ligt tot medio 2020 vast in Istanbul.

"Ik ken die jongen al sinds zijn zestiende", aldus De Visser woensdagavond bij FOX Sports over de 58-voudig Mexicaans international. "Ik zou het leuk vinden als die jongen in de Nederlandse competitie zou spelen. Hij is 25, altijd goed aan de bal, bouwt goed op vanuit de verdediging, kan ook op het middenveld spelen en is zowel links- als rechtsbenig. Het is gewoon een fijne voetballer. Ik zou hem zo halen."

Diego Reyes komt voor uit de jeugdopleiding van Club América en werd in de zomer van 2017 voor 7 miljoen euro verkocht aan FC Porto. Na verhuurperiodes bij Real Sociedad en Espanyol maakte hij medio vorig jaar transfervrij de overstap naar Fenerbahçe. Toen hij ook daar geen basisplaats wist te veroveren, koos hij voor een uitleenbeurt bij Léganes, waar hij zes competitiewedstrijden voor speelde.

Technisch manager John de Jong is op zoek naar een nieuwe verdediger nu Daniel Schwaab is vertrokken uit Eindhoven. De ervaren Duitse verdediger besloot zijn aflopende contract niet te verlengen. Het Eindhovens Dagblad meldde reeds dat PSV een oogje heeft op Torino-verdediger Lyanco Vojnovic, terwijl in de Mexicaanse media de naam van Edson Álvarez van Club América weer is opgedoken.

 
Eredivisie
 
PSV
 
Fenerbahçe
 
FC Porto
 
Diego Antonio Reyes

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties