Update: 'PEC Zwolle en FC Den Bosch bereiken alsnog akkoord'
Woensdag, 10 juli 2019 om 12:09

Sam Kersten lijkt een transfer van FC Den Bosch naar PEC Zwolle op zijn buik te kunnen schrijven. De Eredivisie-club is geïnteresseerd in de 21-jarige mandekker en er zou zelfs al een persoonlijk akkoord zijn, maar de Brabanders laten hem niet gaan. Volgens het Brabants Dagblad lijkt Kersten de dupe te worden van intern gesteggel bij Den Bosch.

PEC Zwolle wil Kersten graag aantrekken als vervanger van de aan Liverpool verkochte Sepp van den Berg. De verdediger wil graag de overstap maken naar de Eredivisie, maar met een contract tot medio 2022 heeft FC Den Bosch een uitstekende onderhandelingspositie. Dinsdagavond kwam er een kink in de kabel en hebben beide clubs de onderhandelingen voorlopig afgebroken.

Het regionale dagblad schrijft dat beide clubs het eens zijn over een transfersom van 325.000 euro plus een doorverkooppercentage, maar is het Kakhi Jordania die de overstap voorlopig tegenhoudt. De aspirant-eigenaar van de club uit de Keuken Kampioen Divisie vindt de aanbieding te laag en stelt dat andere clubs uit binnen- en buitenland veel meer voor Kersten over hebben. PEC Zwolle is het lange wachten beu en overweegt door te schakelen naar een andere verdediger.

Jordania probeert FC Den Bosch al een jaar lang in handen te krijgen. Hierin is hij officieel nog niet geslaagd, maar op de achtergrond treedt hij al wel geruime tijd op als extern financier. "Wat ik erover kan zeggen is dat Kakhi Jordania officieel geen partij is bij transfers. Dat kan ook niet", reageert woordvoerster Ester Bal. "We zijn in gesprek geweest met Zwolle. Het klopt dat we dat op dit moment niet zijn."

Update 10 juli 12.09 uur - ‘PEC Zwolle en FC Den Bosch bereiken alsnog akkoord’
Sam Kersten krijgt toch zijn gewenste transfer van FC Den Bosch naar PEC Zwolle. Volgens De Telegraaf zijn beide clubs tot een akkoord gekomen over een transfersom. De verdediger wordt woensdag al gepresenteerd en tekent een meerjarig contract in Zwolle.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Keuken Kampioen Divisie
 
PEC Zwolle
 
FC Den Bosch
 
Sam Kersten

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties