PSV en Sparta Rotterdam hebben 'positief eerste gesprek' achter de rug
Vrijdag, 16 augustus 2019 om 17:07

Eerder deze week werd voor het eerst melding gemaakt van de interesse van Sparta Rotterdam in Joël Piroe en de Spangenaren hebben inmiddels met PSV om de tafel gezeten. De promovendus wil de twintigjarige aanvaller graag op huurbasis voor een seizoen naar Rotterdam halen.

Trainer Mark van Bommel laat vrijdagmiddag weten dat zijn club niet onwelwillend tegenover een tijdelijk vertrek van Piroe staat. De spits speelde vooralsnog vooral met Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie en kan met Sparta ervaring op gaan doen in de Eredivisie: "Natuurlijk kan hij blijven spelen bij Jong PSV, maar bij Sparta heb je ook met andere dingen te maken."

"Verwachtingen en de druk van de pers, bijvoorbeeld", tekent het Eindhovens Dagblad op. Piroe signeerde onlangs nog een nieuw contract bij PSV, maar zat in de afgelopen duels niet bij de selectie van Van Bommel. Technisch manager Henk van Stee laat namens Sparta weten graag een deal te willen sluiten: "We hebben een positief eerste gesprek gehad en daar komt een vervolg op."

"Als we daar uitkomen, is het aan PSV om een akkoord te geven", laat de sportbestuurder optekenen. Piroe ligt nog tot medio 2022 vast bij PSV en was in de afgelopen voetbaljaargang goed voor 11 doelpunten in 29 duels namens Jong PSV. De aanvaller neemt het vrijdagavond met de Eindhovense talenten op tegen Almere City FC.

 
Eredivisie
 
PSV
 
Sparta Rotterdam
 
Joël Piroe
 
Mark van Bommel

Poll
Zie jij in Joël Piroe de toekomstige eerste spits van PSV?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
10:21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties