Erik ten Hag moet lachen: 'Het is heel goed dat ze er niks van snapten'
Zondag, 18 augustus 2019 om 07:38

Sergiño Dest is het bewijs dat het voor een jeugdspeler van Ajax nog steeds mogelijk is om door te dringen tot het eerste elftal. Ook al herbergt het eerste elftal van Erik ten Hag steeds meer kwaliteit, erkent de pas achttienjarige verdediger. "Het verschil tussen het eerste en de jeugd is inderdaad groter geworden", zei hij na zijn eerste basisplaats in de Eredivisie. "Ik had dit ook niet verwacht."

Dest verscheen zaterdag in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo voor het eerst aan de aftrap in de Eredivisie, na zijn basisplaats in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Dat had alles te maken met de lichte knieblessure van Noussair Mazraoui. Maar Ten Hag had ook voor Joël Veltman kunnen kiezen.

Meer: Veltman kritisch: ‘Daar kan ik leren van Daley, hij pakt dat sneller op’ | Aad de Mos ziet Oranje voor goud gaan bij komst van twee toptalenten

"Sergiño heeft zich zelf opgesteld", zei Ten Hag na de eenvoudige zege van zijn ploeg in Venlo (1-4). "Hij heeft zich in de voorbereiding op dit seizoen laten zien. Hij staat er om te verdedigen maar wij hebben ook backs nodig die aanvallend het verschil kunnen maken. Dest is zo’n vleugelverdediger."

Dest en Nicolás Tagliafico trokken in Venlo veel naar binnen of waren op het middenveld te vinden. In gesprek met lokale media gaven de spelers van VVV toe dat ze niet wisten wat ze met Dest moesten als hij naar binnentrok. Ten Hag kon er op de persconferentie wel om lachen. "Het is heel goed dat ze er niks van snapten", vertelde de coach met een glimlach. "Dest vult dat goed in. Als je onze wedstrijden bekijkt, dan zie je dat dat onze backs vaker op het middenveld komen."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Joël Veltman
 
Noussair Mazraoui
 
Erik ten Hag

>
Eredivisie
VVV-Venlo
1
4
Ajax
Zaterdag, 17 augustus 2019 om 18:30
Meer nieuws
   
00:00
00:00
PSG - Real Madrid: Record van piepjonge Lionel Messi loopt gevaar
19
   
23:37
23:37
Rick van Drongelen beleeft rampzalige avond: 'Ik kon mezelf wel vermoorden'
0
   
23:07
23:07
Driessen bevestigt interesse Ajax: 'Denk je echt dat ze hem kunnen ophalen?'
22
   
22:52
22:52
Anwar El Ghazi deelt 'kopduw' uit aan ploeggenoot bij teleurstellend gelijkspel
39
   
22:38
22:38
Barcelona is gewaarschuwd: 'Het is een nadeel voor ons dat hij speelt'
1
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties