Frenkie de Jong wijst op 'sleutelduel': 'Kan dan bijna niet meer fout gaan'
Dinsdag, 8 oktober 2019 om 15:46

Het Nederlands elftal speelt in de komende week EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Wit-Rusland en de manschappen van bondscoach Ronald Koeman kunnen in die twee duels een grote stap zetten richting het EK van volgend jaar. De Noord-Ieren staan nu nog, met een wedstrijd meer gespeeld, boven Oranje in de poule en Frenkie de Jong wijst in gesprek met Voetbal International op het belang van die interland.

"Noord-Ierland-thuis is de sleutelwedstrijd. Als we die goed afronden en we winnen in Wit-Rusland - wat we aan onze stand verplicht zijn - dan kan het bijna niet meer fout gaan", vertelt hij over de aankomende interlandweek. Nederland neemt het donderdagavond in De Kuip op tegen Noord-Ierland, waarna zondag in Minsk de wedstrijd tegen de Wit-Russen volgt.

Meer: Quincy Promes krijgt zware onvoldoende: ‘Daar moet je veel dingen beheersen’ | Pover Oranje weet ook tweede duel onder De Boer niet te winnen

Koeman: 'Luuk de Jong kan meer forceren dan Weghorst'

Oranje staat er door de overwinningen op Die Mannschaft en Estland in de afgelopen interlandperiode inmiddels goed voor en de achterstand op de gedeelde koplopers Duitsland en Noord-Ierland is daardoor teruggebracht tot drie punten. De Jong vindt dat Nederland in de komende twee wedstrijden de volle score van zes punten moet behalen: "Alleen geldt altijd dat je het eerst wel even moet doen."

"Maar als we geconcentreerd zijn en de lijn van de laatste maanden met Oranje weten door te trekken, móéten we het afmaken. Dan hebben we qua onderling resultaat een voorsprong op Duitsland en Noord-Ierland en kwalificatie echt in eigen hand", sluit hij af.

 
Kwalificatie EK
 
Nederland
 
Frenkie de Jong
 
Ronald Koeman

Poll
Denk jij dat Oranje gaat winnen van Noord-Ierland en Wit-Rusland?
Ja
Nee, van Noord-Ierland wordt niet gewonnen
Nee, van Wit-Rusland wordt niet gewonnen
Nee, van allebei wordt niet gewonnen
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties