Veltman licht opponent bij Chelsea uit: 'Ik heb vooral naar hem gekeken'
Dinsdag, 22 oktober 2019 om 09:14

Voor Ajax wacht woensdagavond in de Champions League de thuiswedstrijd tegen Chelsea. Joël Veltman benadrukt in gesprek met NUsport dat er bij de Amsterdammers geen sprake van onderschatting zal zijn. Daarnaast is de 27-jarige verdediger in het bijzonder op zijn hoede voor Tammy Abraham, de jonge aanvalsleider van Chelsea.

"Van onderschatting zal geen sprake zijn. Chelsea blijft Chelsea. Ze hebben zeker nog wel wat goede spelers. Ik heb vooral naar hun spits gekeken, de 22-jarige Tammy Abraham. Hij is een paar keer verhuurd, maar doet het nu heel goed", zo wijst Veltman naar de jonge spits, die de voorbije jaren werd verhuurd aan Bristol City, Swansea City en Aston Villa en dit seizoen namens Chelsea al goed was voor negen doelpunten in twaalf officiële wedstrijden.

Meer: Ten Hag wijst vervanger Veltman aan en geeft helder signaal af met basiself | ‘Te lieve’ Ajacied aangepakt: ‘Hij zegt dat ik een echte verdediger moet worden’

Ajax treft topschutter die een hardnekkige Chelsea-vloek doorbreekt

Lees artikel

"Ik weet niet of we het met deze stand verplicht zijn om door te gaan, die druk wordt vooral van buitenaf opgelegd, maar natuurlijk willen we dat wel. Zeker na vorig seizoen, dan wil je niet al uitgeschakeld zijn na de groepsfase", stelt de verdediger. Ajax verzamelde na overwinningen op Lille OSC (3-0) en Valencia (0-3) zes punten uit de eerste twee Champions League-wedstrijden. Chelsea heeft er drie, na een 0-1 nederlaag tegen Valencia en een 1-2 zege op Lille OSC.

"We laten het wel structureel zien in de Champions League. We spelen dan gewoon ons eigen spelletje, zoals we dat ook tegen RKC deden in de openingsfase van de tweede helft", blikt Veltman nog kort terug op het met 1-2 gewonnen uitduel met RKC Waalwijk van afgelopen zaterdag. "Iedereen deed daarin wat 'ie moest doen. Dan maakt het niet uit of je nou speelt tegen RKC of Chelsea. Dan zijn we gewoon een heel goed team met veel kwaliteiten. Er komt ook altijd iets extra's in je naar boven in de Champions League."

 
Champions League
 
Ajax
 
Chelsea
 
Joël Veltman
 
Tammy Abrahamm

>
UEFA Champions League
Ajax
0
1
Chelsea
Woensdag, 23 oktober 2019 om 18:55
Poll
Ajax - Chelsea eindigt in een ...
overwinning voor Ajax
gelijkspel
overwinning voor Chelsea
Meer nieuws
   
17:01
17:01
Ajax gaat poging ondernemen sensationeel record uit 1993 te breken
30
   
16:43
16:43
Gemeente schept duidelijkheid over AZ - Ajax in AFAS Stadion
14
   
16:26
16:26
'Als ik mezelf niet kan inhouden tegen Ajax, dan alvast sorry daarvoor'
10
   
16:02
16:02
'Transfer voor Pablo Rosario lonkt; Mino Raiola druk in de weer'
68
   
15:45
15:45
Waarom 'Judas' Ibrahimovic enigszins onverwacht 'hoogverraad' pleegde
8
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties