Sevilla haalt oud-Ajacied in huis als assistent van Monchi
Dinsdag, 22 oktober 2019 om 13:04

Julien Escudé keert terug bij Sevilla. De club uit LaLiga heeft dinsdagmiddag bekendgemaakt dat de oud-verdediger het team van technisch directeur Monchi gaat versterken. De veertigjarige Fransman gaat namens Sevilla de verrichtingen van de verhuurde spelers op de voet volgen.

Escudé stond in het verleden van 2006 tot medio 2012 onder contract bij Sevilla. De oud-verdediger werd voor bijna twee miljoen euro overgenomen van Ajax en beleefde in Spanje de beste periode uit zijn loopbaan. Hij won onder meer twee keer de UEFA Cup, in 2006 en 2007. In de zomer van 2012 maakte hij transfervrij de overstap naar Besiktas, waar hij in 2014 het einde van zijn carrière aankondigde. Vijf jaar later wordt hij door Sevilla terug naar het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán gehaald.

Escudé wordt toegevoegd aan het team van Monchi en zal verslag uitbrengen over de prestaties van de verhuurde spelers van Sevilla. Dit seizoen heeft de club elf spelers op huurbasis elders gestald: Aleix Vidal (Alavés), Sébastien Corchia (Espanyol), Carlos Fernández (Granada), Sergio Rico (Paris Saint-Germain), Simon Kjaer en Guilherme Arana ( Atalanta), Joris Gnagnon (Stade Rennes), Ibrahim Amadou (Norwich City) en Juan Soriano en Roque Mesa (Leganés).

 
LaLiga
 
Sevilla
 
Ajax
 
Besiktas
 
Simon Kjær

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties