Ramsey pakt Ronaldo doelpunt en record af: 'Ik heb mijn excuses aangeboden'
Donderdag, 7 november 2019 om 11:38

Aaron Ramsey heeft zijn excuses aangeboden aan Cristiano Ronaldo voor het stelen van zijn doelpunt in de wedstrijd tegen Lokomotiv Moskou. De Portugees baalde zichtbaar van de actie van zijn ploeggenoot, waardoor hij hem niet alleen een doelpunt maar ook een record werd ontnomen. Ramsey laat weten dat het niet zijn intentie was om het doelpunt van Ronaldo af te pakken.

Op bezoek bij Lokomotiv Moskou leek Ronaldo al vroeg in de wedstrijd te scoren vanuit een vrije trap. Doelman Guilherme blunderde en zag de bal door zijn benen over de doellijn rollen. Vlak voordat de bal de lijn passeerde, gaf Ramsey het beslissende tikje waardoor hij het doelpunt op zijn naam kreeg. Ronaldo was zichtbaar teleurgesteld in de actie van zijn ploeggenoot. Wanneer de Portugees de goal op zijn naam had gekregen, zou hij de eerste speler in de Champions League zijn geweest die tegen 34 verschillende clubs had gescoord. Door de actie van Ramsey blijft hij op 33 staan, naast Lionel Messi en oud-spits Raúl.

Meer: ‘Juventus wil Cristiano Ronaldo betrekken in megadeal van 400 miljoen’ | Cristiano Ronaldo onderwerp van gesprek na inmenging van minister

Juventus won de wedstrijd uiteindelijk met 1-2 door een late goal van Douglas Costa. Na afloop van het duel ging Ramsey in op het moment in de vierde minuut. "Ik dacht dat de keeper veel dichter bij me was en de bal bij me weg zou kunnen halen", wordt de ex-middenvelder van onder meer Arsenal geciteerd door Goal. "Op instinct schoot ik de bal over de lijn. Ik heb mijn excuses aangeboden aan Cristiano."

Door de overwinning verzekerde Juventus zich van een plek in de volgende ronde van de Champions League. Met nog twee wedstrijden voor de boeg is het gat met Lokomotiv Moskou en Bayer Leverkusen zeven punten. "We hebben nog genoeg werk te verrichten om bovenaan in de poule te eindigen. Maar ons doel was ons kwalificeren voor de volgende ronde en dat is ons vanavond gelukt", aldus Ramsey. Juventus neemt het op 26 november thuis op tegen Atlético Madrid, terwijl de groepsfase op 11 december wordt afgesloten met een uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen.

 
Champions League
 
Juventus
 
Cristiano Ronaldo
 
Aaron Ramsey
 
Lionel Messi

>
UEFA Champions League
Lokomotiv Moskou
1
2
Juventus
Woensdag, 6 november 2019 om 18:55
Meer nieuws
   
13:08
13:08
Antony debuteert in CL-selectie Ajax; Ten Hag neemt Huntelaar niet op
21
   
12:56
12:56
Onverwachte persconferentie in Camp Nou om 19.00 uur
44
   
12:43
12:43
'Mourinho geeft duidelijk signaal af met vijfde tribuneplaats van het seizoen'
15
   
12:31
12:31
FOX Sports analyseert 'slappe zakken' van AZ: 'Goedkoop van Koopmeiners'
21
   
11:42
11:42
L'Équipe deelt andermaal hoog rapportcijfer uit aan Memphis Depay
12
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties