Napoli-boetes op tafel: Insigne moet 350.000 euro betalen, Lozano de helft
Dinsdag, 26 november 2019 om 09:41 • Yanick VosLaatste update: 09:07

Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis wil zijn complete selectie boetes opleggen omdat de ploeg van trainer Carlo Ancelotti begin november na het gelijkspel in het Champions League-duel met Red Bull Salzburg weigerde op trainingskamp te gaan. Italiaanse media meldden maandag dat de preses een procedure is getsart tegen zijn eigen spelers, waarbij hij een boete van ongeveer 2,5 miljoen euro wil uitdelen. La Gazzetta dello Sport weet dinsdag de hoogte van de boete per speler te melden. Grootverdiener Lorenzo Insigne wordt met een boete van 350.000 euro het zwaarst gestraft.

Het verzoek voor loonaftrek tot 25 procent van hun brutomaandsalaris is inmiddels ingediend; de lonen van oktober zijn naar verluidt nog niet uitbetaald. Hirving Lozano zal bruto 175.000 euro moeten inleveren, terwijl Dries Mertens een bedrag van 145.000 euro op tafel moet leggen. Ex-Ajacied Arek Milik krijgt een boete van 95.000 euro. Insigne wordt samen met Allan gezien als de aanstichter van de opstand, waardoor het tweetal op de hoogste boetes kan rekenen. De spelers van Napoli zouden zich nu met advocaten voorbereiden op een verweer.

Volgens Italiaanse media wil De Laurentiis op twee manieren zijn spelers straffen. De arbitragezaak inzake muiterij en dus contractschending is stap één. Daarnaast wil Napoli de selectie aanpakken vanwege de imagoschade die de club heeft geleden. Ook op sportief vlak gaat het slecht met Napoli. De huidige nummer zeven van de Serie A wist zaterdag niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel tegen AC Milan, waardoor de club reeds zes duels op rij niet heeft gewonnen.

 
Serie A
 
Napoli
 
Dries Mertens
 
Arek Milik
 
Lorenzo Insigne

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties