Ajax krijgt waarschuwing: 'Als we onder druk staan, kunnen we hem lanceren'
Vrijdag, 13 december 2019 om 17:22

AZ ging donderdagavond met 4-0 onderuit tegen Manchester United, maar veel tijd om van die domper te bekomen is er niet voor de Alkmaarders. De nummer twee van de Eredivisie neemt het zondag in het eigen AFAS Stadion alweer op tegen koploper Ajax en kan bij een overwinning naast de Amsterdammers komen. Trainer Arne Slot kijkt uit naar het treffen en ziet het niet als een probleem dat zijn ploeg maar weinig voorbereidingstijd heeft.

"Want dat is ontzettend leerzaam. Om stappen te maken hebben we dat soort wedstrijden nodig", wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad. Net als AZ verloor Ajax afgelopen week ook een Europese wedstrijd (tegen Valencia) en dat betekende al de tweede nederlaag op rij voor de ploeg van trainer Erik ten Hag. Slot durft echter niet te stellen dat zijn team hiervan gaat profiteren.

Meer: Verliezend AZ raakt niet in paniek: ‘We lijken ook best veel op elkaar’ | Slot: ‘Bijzonder dat daar altijd naam van Ajax aan gekoppeld moet worden’

"Misschien is het een tikkie voor hun zelfvertrouwen, maar Ajax heeft zoveel topspelers in het team en topspelers staan erom bekend dat ze uit moeilijke situaties kunnen terugslaan. Daar zijn ze goed in. Zij zullen moeten terugslaan, wij ook na donderdag", gaat hij verder. De tegenstander van zondag kent verder weinig verrassingen, zo beaamt Slot.

Ajax speelt volgens de trainer 'herkenbaar en duidelijk voetbal', met veel vaste patronen: "Als Erik ten Hag zegt hij ons onder druk wil zetten dan begrijp ik dat. Er zijn meerdere clubs die dat al hebben geprobeerd. Manchester United ook de tweede helft." Slot deelt echter ook meteen een waarschuwing uit: "Maar we hebben meerdere wapens. Als we onder druk worden gezet, hebben we met Myron Boadu een speler die we kunnen lanceren. Daar hebben we dan de ruimte voor."

 
Eredivisie
 
AZ
 
Ajax
 
Arne Slot
 
Myron Boadu

Poll
Denk jij dat Myron Boadu tegen Ajax gaat scoren?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties