'Ajax is wat dat betreft meer een koopclub dan een opleidingsclub geworden'
Zaterdag, 14 december 2019 om 06:53

Ajax neemt al jaren talenten over van AZ en de clubleiding van de Alkmaarders steekt niet onder stoelen of banken dat men daar van baalt. Kenneth Perez stapte in het verleden zelf over van AZ naar Ajax en begrijpt de frustratie van zijn oude club. Volgens de oud-voetballer is de club uit Amsterdam de laatste jaren steeds meer 'een koopclub' geworden.

Nemanja Gudelj, Kolbeinn Sigthorsson, Niklas Moisander, Henk Timmer, Mounir El Hamdaoui, Demy de Zeeuw, Olaf Lindenbergh en Nick Viergever maakten de afgelopen jaren allemaal de overstap van AZ naar Ajax, terwijl diverse jeugdspelers dezelfde weg bewandelden. Hoewel de Alkmaarse clubleiding zijn spelers het liefst aan buitenlandse clubs verkoopt, is het niet ondenkbaar dat na dit seizoen opnieuw talenten van AZ naar Ajax gaan. Calvin Stengs en Myron Boadu worden in de media veelvuldig aan Ajax gelinkt.

Meer: AZ in grote onzekerheid over Calvin Stengs bij hervatting competitie | ‘Calvin Stengs kan ondanks statement telefoontje uit Italië verwachten’

"Dat is altijd zo geweest", zegt Perez in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Een speler is vrij om een stap te maken en Ajax is een aantrekkelijke club. Het enige dat AZ kan doen, is de jeugdopleiding zó goed te maken dat spelers wél blijven. Volgens mij gaat dat heel aardig. Het zou ook goed zijn als de vergoeding voor het overnemen van talenten stijgt. Dat Ajax zo veel naar AZ kijkt, is armoedig. Ajax is wat dat betreft meer een koopclub dan een opleidingsclub geworden. Dat is op zoch niet erg. Want als Ajax straks aanklopt voor Stengs of Boadu, dan kan AZ toch vragen wat het wil?"

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
AZ
 
Ajax
 
Calvin Stengs
 
Myron Boadu

>
Eredivisie
AZ
1
0
Ajax
Zondag, 15 december 2019 om 16:45
Meer nieuws
   
13:25
13:25
'Gewilde Dani Olmo zet zinnen op overstap naar Bundesliga'
7
   
13:08
13:08
'Ik was nog steeds geblesseerd en in dat soort landen kan je het dan vergeten'
7
   
12:49
12:49
De Ligt: 'Als ik in hun schoenen stond, zou ik ook boos zijn'
20
   
12:24
12:24
'Ik kan het niet geloven dat Lewandowski en Coutinho mijn ploeggenoten zijn'
21
   
12:00
12:00
In de wandelgangen: Man United biedt vijftig miljoen na blessure Rashford
10
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties