Een van laatste zes Eredivisionisten maakt overstap naar natuurgras
Maandag, 16 december 2019 om 13:55 • Dominic Mostert

ADO Den Haag gaat na dit seizoen weer op natuurgras spelen. De Eredivisionist wisselde in 2013 naar een kunstgrasmat, maar kiest vanaf volgend seizoen weer voor echt gras. In januari maakte de club het voornemen al bekend om weer op natuurgras te voetballen en inmiddels is de knoop doorgehakt.

ADO is een van de zes clubs uit de Eredivisie die dit seizoen op kunstgras voetbalt. FC Emmen, Heracles Almelo, Sparta Rotterdam, PEC Zwolle en VVV-Venlo hebben daar eveneens voor gekozen. In de Keuken Kampioen Divisie geldt dat voor FC Eindhoven, Roda JC Kerkrade, FC Volendam, FC Oss, FC Den Bosch, Helmond Sport, SC Cambuur en Excelsior.

ADO zal, net als andere Eredivisie-clubs, een bonus van maximaal 350.000 euro krijgen voor het voetballen op natuurgras. Na de promotie van vorig seizoen besloot RKC Waalwijk over te gaan op natuurgras; eerder ruilden Almere City, FC Dordrecht en Jong PSV hun nepsprieten al in voor echte. Excelsior en PEC Zwolle gaven reeds te kennen terug te willen naar natuurgras, maar dat daarvoor de financiële middelen ontbreken.

In oktober 2013 verruilde ADO het natuurgras voor een kunstmat, omdat de voorbereidingen voor het WK hockey in de zomer van 2014 de natuurgrasmat ernstig hadden beschadigd. Men was al van plan om per 2014/15 op kunstgras te spelen, maar die omslag werd door de ontwikkelingen versneld.

 
Eredivisie
 
ADO Den Haag

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties