Amerikaans veilinghuis onthult verkoop Franse WK-medaille voor 65.000 euro
Vrijdag, 22 mei 2020 om 10:38 • Rian RosendaalLaatste update: 10:39

Een international van Frankrijk heeft zijn winnaarsmedaille van het WK 2018 geveild, zo meldt het Amerikaanse veilinghuis Julien's Auctions. De medaille werd voor omgerekend 65.000 euro verkocht. De betreffende speler van les Bleus wenst overigens anoniem te blijven. Frankrijk versloeg Kroatië met 4-2 in de finale van het WK en sleepte zodoende voor de tweede keer in de geschiedenis de wereldtitel in de wacht.

Onder meer Raphaël Varane, Antoine Griezmann, Kylian Mbappé en Paul Pogba behoorden twee jaar geleden tot de selectie van Frankrijk op het succesvol verlopen eindtoernooi in Rusland. In totaal werden na de gewonnen eindstrijd tegen de Kroaten 23 winnaarsmedailles uitgereikt door de FIFA. De Franse voetbalbond heeft nog niet gereageerd op het verkopen van de medaille van een van de internationals.

Op de veiling van Julien's Auctions werd tevens een winnaarsmedaille van een voormalig Braziliaanse international, die wereldkampioen werd in 2002, verkocht voor omgerekend 46.000 euro. Een Braziliaanse medaille van het gewonnen WK van 1994 ging voor bijna 44.000 euro de deur uit. Beide oud-spelers van de Goddelijke Kanaries wensen anoniem te blijven. Een shirt en betonnen handafdrukken van de begin dit jaar overleden voormalig basketballer Kobe Bryant leverden op de veiling een bedrag van 185.000 euro op. Tijdens de jaarlijkse veiling van bijzondere sportmemorabilia werden circa driehonderd pronkstukken verkocht, waaronder shirts en bekers.

 
Wereldkampioenschappen
 
Frankrijk

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties