Feyenoord bevestigt nieuws over 'belangrijke schakel op het middenveld'
Dinsdag, 30 juni 2020 om 20:49

Leroy Fer blijft Feyenoord trouw, zo bevestigt de club dinsdagavond via de officiële kanalen. Na lang onderhandelen heeft de middenvelder, die over een aflopende verbintenis beschikt, besloten om zijn dienstverband in De Kuip voort te zetten tot medio 2022. De contractverlenging zat in de pijplijn; maandag meldde het Algemeen Dagblad al dat er sprake was van een akkoord.

Feyenoord zette aanvankelijk in op een eenjarige contractverlenging, terwijl Fer voor drie jaar wilde tekenen. Ze hebben elkaar gevonden in een tweejarige verbintenis en technisch directeur Frank Arnesen is blij met de deal. "Leroy heeft na zijn terugkeer vorig seizoen snel en zonder twijfel zijn waarde voor Feyenoord bewezen. Een belangrijke schakel op het middenveld van trainer Dick Advocaat", stelt Arnesen. "Hij heeft alle verwachtingen meer dan waargemaakt en is met zijn ervaring zowel binnen als buiten het veld van grote waarde voor deze selectie."

Meer: ‘Feyenoord heeft plan klaarliggen om vertrek van Botteghin op te vangen’ | ‘Rol van adviseur van Frenkie de Jong liet topclubs kansloos bij Feyenoord’

Fer, die eerder uitkwam voor FC Twente, Norwich City, Queens Park Rangers en Swansea City, verdient momenteel bij Feyenoord een miljoen euro per jaar. Bij Besiktas kon hij naar verluidt drie keer zoveel verdienen, maar een avontuur in de Turkse competitie lijkt er niet langer in te zitten. De routinier kwam afgelopen seizoen tot 5 doelpunten in 34 duels in verschillende competities. Hij is bezig aan zijn tweede periode in De Kuip, waar hij in het seizoen 2007/08 debuteerde.

Feyenoord meldde vorige week al het aanblijven van Orkun Kökcü tot 2025, terwijl Mark Diemers overkomt van Fortuna Sittard. Daarnaast beschikt Advocaat op het middenveld ook nog over Jens Toornstra en de vorig seizoen aan Excelsior verhuurde Wouter Burger. De 72-jarige coach had naar verluidt intern al aangegeven dat hij met een zo sterk mogelijk middenveld aan het nieuwe seizoen wil beginnen. De ervaren coach lijkt echter niet langer te kunnen beschikken over Eric Botteghin.

De gesprekken over een nieuw contract hebben volgens het Algemeen Dagblad niet het gewenste resultaat opgeleverd. De verdediger speelt sinds 2015 voor Feyenoord, dat hem destijds voor 2,5 miljoen euro overnam van FC Groningen. Feyenoord Transfermarkt meldt zelfs dat de mandekker 35 procent van zijn salaris zou moeten inleveren bij het tekenen van een nieuw contract, waardoor verlenging van de samenwerking onmogelijk lijkt. Botteghin zou intern al afscheid hebben genomen van enkele medewerkers bij Feyenoord.

 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Leroy Fer
 
Eric Botteghin

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties