Luis Suárez landt onder grote belangstelling in Italië na privévlucht
Donderdag, 17 september 2020 om 16:04

Luis Suárez is donderdagmiddag in Italië gearriveerd, zo wordt duidelijk uit beelden van onder meer La Gazzetta dello Sport. De aanvaller van Barcelona pakte eerder op de donderdag een privéjet op vliegveld El Prat en is inmiddels geland in Perugia, waar hij werd opgewacht door fotografen en fans. Suárez zal op korte termijn de taaltest afleggen die nodig is om een Italiaans paspoort te verkrijgen.

Suárez zou deze test in eerste instantie afnemen om een transfer te kunnen maken naar Juventus. Italiaanse clubs mogen per transferperiode slechts twee spelers van buiten de Europese Unie aantrekken en la Vecchia Signora zit door de komst van Arthur en Weston McKennie al aan deze limiet. Suárez komt door de afkomst van zijn vrouw in aanmerking voor Italiaans staatsburgerschap en zou met een Italiaans paspoort alsnog speler van de grootmacht uit Turijn kunnen worden.

Meer: ‘Contractverlenging van Suárez liep nog vóór Koeman mis door exorbitante eis’ | Koeman onthult details van allereerste gesprek met Lionel Messi

Luis Suárez arriveert in Perugia

Eerder deze week viel echter te lezen dat de bureaucratische rompslomp waarschijnlijk niet zal zijn afgewikkeld voor het einde van de transferperiode, en de deadline van de inschrijving voor de groepsfase van de Champions League, op 5 oktober. Donderdagmiddag wordt in de Italiaanse pers opnieuw verzekerd dat Edin Dzeko de eerste keus is van Juventus, waardoor het maar zeer de vraag is of Suárez in het Allianz Stadium terechtkan.

Het verkrijgen van een Italiaans paspoort zou door Suárez echter ook gezien kunnen worden als een investering voor de toekomst, aangezien hij met een paspoort van een land uit de EU makkelijker een transfer kan maken naar een andere Europese topcompetitie. Suárez heeft op dit moment naar verluidt een aantal opties, waaronder Atlético Madrid.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Juventus
 
Luis Suárez
 
Edin Dzeko

Poll
Denk jij dat Luis Suárez alsnog voor Juventus zal gaan spelen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
10:21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties