PSV verhuurt Bruma met koopoptie: 'Hij heeft het EK 2021 in zijn hoofd'
Maandag, 5 oktober 2020 om 15:32

Armindo Bruma vertrekt bij PSV. De club uit Eindhoven meldt maandagmiddag dat de 25-jarige aanvaller op huurbasis vertrekt naar het Griekse Olympiacos. In de huurdeal is een optie tot koop opgenomen. Bruma werd een jaar geleden nog voor twaalf miljoen euro overgenomen van RB Leipzig.

"Wij hebben voorin veel opties en Bruma heeft het EK 2021 in zijn hoofd", reageert technisch manager John de Jong op de clubwebsite op het vertrek van de Portugees international. "Om daar voor in aanmerking te komen, moet hij structureel aan spelen toekomen. Bij ons heeft Bruma wisselend gepresteerd. Ook door niet te onderschatten persoonlijke tegenslag. We hopen dat hij in Griekenland de weg omhoog weer kan inslaan."

De interesse van Olympiacos werd donderdagavond voor het eerst naar buiten gebracht door het Eindhovens Dagblad. Toen werd nog de vraag gesteld of PSV bereid was om Bruma drie dagen voor de transferdeadline te laten vertrekken vanuit de wens om ook de diepte van de selectie op peil te houden. De Eindhovenaren zijn nu echter snel tot de conclusie gekomen dat een transfer voor alle partijen de beste optie is.

Zodoende komt er na een seizoen, in ieder geval voorlopig, alweer een einde aan het dienstverband van Bruma bij PSV. De aanvaller werd vorig jaar nog voor een flinke transfersom ingelijfd, maar slaagde er nooit in om zich op te werken tot onbetwiste basisspeler. De teller voor Bruma in Eindhovense dienst blijft daardoor op 35 wedstrijden staan, waarin hij 5 keer scoorde en 6 assists afleverde.

PSV Preview: Top 5 I Fortuna Sittard - PSV
 
Meer video's
 
Eredivisie
 
PSV
 
Olympiacos
 
Armindo Tué Na Bangna

Poll
Een goede beslissing van PSV?
Dat denk ik wel
Dat denk ik niet
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties