Elías Már Ómarsson schittert ook in eerste ronde van KNVB Beker
Maandag, 26 oktober 2020 om 20:37

Excelsior heeft zich maandagavond voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker geplaatst. Het team van Marinus Dijkhuizen was op eigen bodem met 4-0 veel te sterk voor een andere club uit de Keuken Kampioen Divisie: Helmond Sport. De Rotterdammers hadden halverwege de wedstrijd al een voorsprong van 2-0 genomen.

In de eerste 25 minuten hielden Excelsior en Helmond Sport elkaar nog enigszins in evenwicht, maar daarna nam de thuisploeg snel afstand. Na een voorzet van Joël Zwarts legde Ahmad Mendes Moreira de bal klaar voor Reuven Niemeijer en verscheen de 1-0 op het scorebord. Helmond Sport was enkele minuten later dichtbij de gelijkmaker, maar had pech dat de knal van Karim Loukili tegen de lat ging.

Meer: Doelpunt elf, twaalf en dertien voor Elías Már Ómarsson in topvorm

Een belangrijk moment, daar Elías Már Ómarsson vlak voor rust de 2-0 maakte. Helmond Sport drong na rust nadrukkelijk aan. Een schot van Loukili ging naast, evenals een kopbal van Alec Van Hoorenbeeck. Tussendoor moest Alessandro Damen in actie komen op een schot van Lance Duijvestijn. In de 59e minuut raakte Loukiki voor de tweede keer de lat.

Excelsior had minder moeite met het maken van doelpunten. Vlak na de tweede inzet op het aluminium tikte Ómarsson op aangeven van Siebe Horemans de 3-0 binnen. De IJslander staat nu op twaalf doelpunten in tien officiële wedstrijden dit seizoen. Niek den Heeten stuurde Zwarts vervolgens diep en de aanvaller haalde verwoestend uit: 4-0. Thomas Oude Kotte kopte bijna de 5-0 binnen, maar doelman Stijn van Gassel haalde zijn inzet van de lijn.

 
KNVB Beker
 
Excelsior
 
Alessandro Damen
 
Stijn van Gassel
 
Ahmad Mendes Moreira

>
KNVB Beker
Excelsior
4
0
Helmond Sport
Maandag, 26 oktober 2020 om 18:45
Meer nieuws
   
22:30
22:30
TOTO's tips: Ajax gaat voor eerste thuiszege in CL in ruim een jaar tijd
0
   
22:14
22:14
ZIEN! Het eerste doelpunt van Sergiño Dest, op een belangrijk moment
3
   
21:17
21:17
Robin Polley treedt al op zijn 21e in het spoor van Seedorf, Van der Sar en Kuyt
6
   
21:00
21:00
Live meepraten in de Champions League: PSG - RB Leipzig
0
   
20:53
20:53
Sevilla overwintert in Champions League; Idrissi maakt toernooidebuut
9
Meer sportnieuws
10:21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties