NAC Breda wint voor het eerst in twintig jaar bij FC Eindhoven
Zaterdag, 21 november 2020 om 16:06

De eerste zege van NAC Breda bij FC Eindhoven in twintig jaar tijd is een feit. Na drie nederlagen en een remise, 2-2 vorig jaar, won het team van Maurice Steijn, mede dankzij twee late treffers, met 2-4 in het Jan Louwers Stadion. Steijn koos ervoor om Sydney van Hooijdonk te passeren en Mario Bilate als de aanvalsleider aan te wijzen. Door de tweede zege op rij komt NAC op 27 punten.

FC Eindhoven begon uitstekend en stond binnen een halve minuut met 1-0 voor. Na uitstekend voorbereidend werk van Hugo Botermans schoot Brian De Keersmaecker de bal in tweede instantie binnen. De thuisploeg liet bij vlagen het beste voetbal van het seizoen zien, maar ging daarna meer afwachtend spelen en NAC sloeg binnen drie minuten tweemaal toe.

Een snelle tegenaanval van NAC stond aan de basis van de 1-1 van Nick Venema. Twee minuten later kopte Roger Riera, die er niet goed uitzag bij de 1-0, de bal na een corner via het been van Ruud Swinkels en de paal tegen de touwen: 1-2. Dat was ook tevens de ruststand in het Jan Louwers Stadion.

Tien minuten na rust kwam FC Eindhoven na een uitstekende aanval op 2-2. Na een voorzet van Lorenzo van Kleef probeerde Botermans de bal te hakken en was het uiteindelijk Jacky Donkor die de bal bij de tweede paal binnenschoof. In de laatste twintig minuten sloeg NAC tweemaal toe en werden de drie punten meegenomen naar Breda.

Robin Schouten werd uit het oog verloren door Donkor, kwam naar binnen in het Eindhovense zestienmetergebied en knalde raak: 2-3. Een rake strafschop betekende de 2-4: na een overtreding van achteren op Mounir El Allouchi wees Allard Lindhout naar de stip en Bilate faalde niet. Hij werd niet veel later door Van Hooijdonk vervangen.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Keuken Kampioen Divisie
 
NAC Breda
 
FC Eindhoven
 
Ruud Swinkels
 
Mounir El Allouchi

>
Eerste Divisie
FC Eindhoven
2
4
NAC Breda
Zaterdag, 21 november 2020 om 14:00
Meer nieuws
   
13:29
13:29
Danilo: 'Ik mis hen en zal ongetwijfeld een babbeltje met hen gaan maken'
40
   
13:05
13:05
Mundo Deportivo: Naam van Marten de Roon verschijnt op lijstje bij Barcelona
13
   
12:52
12:52
Valentijn Driessen stoort zich aan juichfoto PSV: 'Als je hier al blij om bent'
41
   
12:33
12:33
'Naiëve' Slot zorgt met mes in rug voor 'vulkaanuitbarsting' bij 'allergisch' AZ
102
   
12:04
12:04
Twitter geschokt door besluit AZ; Slot weggestuurd van trainingsveld
64
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties