Sky Deutschland claimt hogere transfersom voor Fosu-Mensah
Dinsdag, 12 januari 2021 om 16:57

Timothy Fosu-Mensah zet dinsdag al voet op Duitse bodem om zijn transfer van Manchester United naar Bayer Leverkusen af te ronden, zo weet Sky Deutschland te melden. Na een verplichte quarantaine, zal de 23-jarige verdediger de komende dagen medisch gekeurd worden en als dat geen problemen oplevert, zet hij zijn handtekening onder een tot medio 2024 lopend contract. Bayer Leverkusen telt volgens de Duitse tak van Sky twee miljoen euro neer.

Dat is een hoger bedrag dan aanvankelijk door de Manchester Evening News genoemd werd. Volgens de Engelse krant zag Manchester United anderhalf miljoen euro tegemoet voor Fosu-Mensah, maar die transfersom is dus iets hoger. Bayer Leverkusen troeft daarmee Ajax af, zo berichtte transferexpert Fabrizio Romano maandagavond al. Romano sprak van een 'done deal': beide clubs hadden een akkoord bereikt en de transfer van de verdediger zou spoedig worden afgerond.

Sky Deutschland stelt de komst van Fosu-Mensah eveneens tot een uitgaande transfer bij Bayer Leverkusen zal leiden. Schalke 04 wil Mitchell Weiser graag op huurbasis overnemen en de club van trainer Peter Bosz zou hier door de komst van de Nederlandse rechtsback annex centrumverdediger wel aan willen meewerken. De drievoudig Oranje-international was bij Manchester United in het bezit van een aflopend contract en had een aanbieding om die verbintenis te verlengen naast zich neergelegd.

Het betekent dat er na ruim zes jaar een einde komt aan de samenwerking tussen Fosu-Mensah en Manchester United. De Engelse grootmacht haalde hem in 2014 weg bij Ajax, waar hij op dat moment acht jaar had gespeeld. Fosu-Mensah kwam de afgelopen jaren nauwelijks in actie in het shirt van the Red Devils. Na verhuurperiodes bij Fulham en Crystal Palace staat hij nu voor een definitief vertrek. In totaal kwam Fosu-Mensah tot dertig duels voor zijn club.

Deze voetbaljaargang deed hij slechts drie keer mee; zijn meest recente optreden was een invalbeurt in december tegen RB Leipzig. Vorige week liet Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer al weten dat Fosu-Mensah gaat vertrekken. "Ik weet niet zeker of Timo deze maand zal blijven of dat hij snel een beslissing gaat nemen", bracht de trainer via de officiële kanalen van Manchester United naar buiten. "Hij heeft niet voldoende gespeeld. Natuurlijk mocht hij daarom, met oog op een transfer in januari, met andere clubs in gesprek. Het is moeilijk als je goede spelers, getalenteerde spelers hebt en je ze geen speelminuten kan geven."

 
1. Bundesliga
 
Bayer Leverkusen
 
Manchester United
 
Ajax
 
Timothy Fosu-Mensah

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties