Van der Sar reageert bij Rondo andermaal op kwestie-Abdelhak Nouri
Zondag, 17 januari 2021 om 20:49 • Dominic Mostert

Edwin van der Sar vindt het 'enorm spijtig' dat een arbitragezaak tussen Ajax en de familie van Abdelhak Nouri dreigt. De partijen kunnen geen akkoord bereiken over een compensatie naar aanleiding van het medisch ongeval van Nouri in de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in juli 2017. Zondagavond reageert de algemeen directeur van Ajax bij Rondo op de ontwikkelingen achter de schermen.

"Natuurlijk hadden we er graag uit willen komen met de familie", beaamt Van der Sar bij het praatprogramma. "We willen het op een goede manier oplossen met de familie. Maar met de belangenbehartigers komen we niet op het punt waarop we denken dat we de oplossing hebben." Van der Sar vindt het belangrijk dat de relatie tussen Ajax en de familie goed blijft, zo geeft hij aan. "Ajax is natuurlijk meer dan Edwin van der Sar; we hebben een fysiotherapeut, Erna (Spil, red.), die elke week naar hem toe gaat. Er zijn meerdere mensen uit de opleiding die naar hem toe gaan. Ik ben ook redelijk vaak geweest, al is het lastiger door corona."

Meer: Touzani raakte door Nouri bevriend met De Jong: ‘Hij durfde niet te gaan’ | Fresia Cousiño Arias: ‘Jongens, jullie hoeven niet zo boos te worden!’

"Daar gaat het ook niet om. Het gaat om de stap daarna. We waren er graag uit gekomen en de familie ook. Het is enorm spijtig. Misschien is het beter om het aan een onafhankelijk iemand te geven, hoe spijtig het ook is", vervolgt Van der Sar, die niet wil vertellen om welke bedragen wordt gesproken tussen de belangenbehartigers van beide partijen. De berichtgeving daarover loopt sterk uiteen. "Daar doe ik geen uitspraken over. Dat doe ik met de familie en niet hier op een zondagavond."

Eerder deze week meldde De Volkskrant dat Nouri vlakbij zijn ouderlijk huis woont in een aangepaste woning en voortdurend zorg nodig heeft. Er zijn vrijwel altijd familieleden bij hem en anders is er wel een externe zorgverlener aanwezig. Nouri zit overdag geregeld in een rolstoel en toont minimale gedragsreacties. Van der Sar beaamt dat de huisvesting door Ajax is geregeld. "De familie heeft aangegeven dat ze Nouri dicht bij zich willen hebben, dus we hebben een huis gevonden dicht bij het ouderlijk huis van de familie. Het is heel mooi om te zien dat hij daar omgeven wordt door familie."

Vrijdagavond claimde Johan Derksen bij Veronica Inside op basis van 'goede bronnen' dat er een eis van zestig tot honderd miljoen euro op tafel ligt namens de familie Nouri. Eerder in de week meldde ondernemer Erik de Vlieger dat het gaat om een bedrag van vijftien miljoen euro. Als de partijen er niet uit komen, is een arbitragezaak aannemelijk. "We hebben met familie en juristen gesproken, maar we zijn er helaas niet uitgekomen", zei Van der Sar onlangs nog tegenover de NOS.

Nouri ging drieënhalf jaar geleden naar de grond in een oefenduel met Werder Bremen. Zijn hart stond stil, met ernstige en blijvende hersenbeschadiging als gevolg. Een jaar na het incident erkende Ajax de volledige aansprakelijkheid en gaf de club toe dat de behandeling op het veld niet adequaat is geweest. Nouri is zijn salaris sindsdien blijven ontvangen tot het moment dat zijn contract in de zomer van vorig jaar afliep. Omdat Ajax de volledige aansprakelijkheid heeft erkend, moet er een financiële regeling komen voor Nouri.

Ten Hag over gewonnen Klassieker: 'Groot compliment aan de ploeg'
 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Abdelhak Nouri
 
Edwin van der Sar

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties