Chelsea boekt eerste zege onder Tuchel na wonderschone goal van Alonso

Tuchel debuteerde midweeks nog met een 0-0 gelijkspel tegen Wolverhampton Wanderers als manager van Chelsea, nadat hij het roer overnam van de ontslagen Frank Lampard. Tegen the Wolves had Ziyech nog een basisplaats, maar voor het duel met Burnley ontbrak de Marokkaans international helemaal in de wedstrijdselectie. "Hij is de afgelopen weken wat overbelast, dus er bestond een risico dat hij geblesseerd zou raken als hij meer dan dertig minuten zou spelen. Daarom hebben we besloten hem een break te gunnen, zodat we geen risico lopen", zo verklaarde Tuchel voorafgaand aan het duel met Burnley.

Marcos Alonso had bij Chelsea Football Club zijn eerste basisplaats sinds 26 september en doet dan DIT ?

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 31 januari 2021

Chelsea was al drie wedstrijden op rij zonder overwinning in eigen huis. De laatste keer dat the Blues zoveel duels zonder zege bleven op Stamford Bridge, was in 2016 onder Guus Hiddink: vijf keer. In de eerste helft kreeg Chelsea al verschillende mogelijkheden om op voorsprong te komen tegen de nummer vijftien van de Premier League. Een schot van Callum Hudson-Odoi werd geblokt, doelman Nick Pope had een antwoord op een schot van Timo Werner en Alonso, die voor het eerst sinds september weer een basisplaats had, verzuimde om de trekker over te halen in kansrijke positie.

Met veertig minuten op de klok opende Chelsea de score. Hudson-Odoi bediende de opgestoomde Azpilicueta, die de bal overtuigend achter Pope schoot. Na rust duurde het lang voor de thuisploeg de wedstrijd definitief in het slot gooide. De paal en Pope stonden een doelpunt van Hudson, terwijl de doelman van Burnley ook reddend ingreep bij een poging van Timo Werner. Pope had echter geen antwoord op een wonderschone inzet van Alonso. Hij controleerde een passje van Christian Pulisic met de borst, schoot vanuit de draai raak en bepaal de eindstand daarmee op 2-0.