Liverpool lijdt derde nederlaag op rij na nieuwe blunder van Alisson

Voorafgaand aan het bezoek aan Leicester, de nummer drie van de Premier League, had Liverpool twee wedstrijden op rij verloren, tegen Brighton & Hove Albion (0-1) en Manchester City (1-4). Waar the Reds lange tijd niet te verslaan waren in eigen stadion, presteerde de ploeg van manager Jürgen Klopp nu beter buitenshuis. In het King Power Stadium kon de derde uitzege op rij geboekt worden en een dergelijke reeks deed zich voor het laatst voor tussen november 2019 en februari 2020, toen er acht wedstrijden buitenshuis werden gewonnen. De van Preston North End overgekomen Ben Davies was daar overigens niet van de partij, omdat hij in de training in aanloop naar het duel geblesseerd was geraakt.

Meer: Sprookjeseinde raakt verder uit zicht voor Klopp na zeperd in Merseyside Derby | Zelfs Peter Bosz krijgt vraag over transferperikelen Arne Slot: ‘Laat mij...’

Check hoe Robert Firmino de bal hier klaarlegt voor Mohamed Salah. ??

Geplaatst door voetbalzone op Zaterdag 13 februari 2021

Met Georginio Wijnaldum in de basiself begon Liverpool sterk aan het duel. Salah dook als eerste op in het strafschopgebied na een afgemeten pass van Jordan Henderson, maar kon niet tot een schot komen. Aan de andere kant was de eerste mogelijkheid voor Jamie Vardy, die naast schoot. De beste mogelijkheid van de eerste helft kwam op naam van Roberto Firmino, toen hij na doorkoppen van Sadio Mané van dichtbij de bal voor het inschieten kreeg. Leicester-doelman Kasper Schmeichel voorkwam echter met een katachtige reflex een doelpunt van de Braziliaanse spits, die al eerder in de wedstrijd op de sluitpost stuitte.

In het restant van de eerste helft, waarin Liverpool overigens James Milner geblesseerd zag uitvallen, was Vardy tot drie keer toe dreigend voor Leicester: een kopbal bracht Alisson niet in de problemen, een schot (na al dan niet buitenspel te hebben gestaan) ging op de bovenkant van de lat en een inzet van binnen het strafschopgebied werd gekeerd. Na een gevaarlijke voorzet van James Maddison was de eerste echte kans van de tweede helft voor Trent Alexander-Arnold, die een vrije trap op de lat vuurde.

Wat is er in hemelsnaam aan de hand met Alisson Becker de afgelopen tijd? ??

Met 67 minuten op de klok opende Liverpool de score. Leicester slaagde er niet in om de bal weg te krijgen, waardoor het leer voor de voeten kwam van Firmino. De Braziliaan legde de bal met een hakje klaar voor Salah, die de bal met de linkervoet bekeken in de verre hoek plaatste. Twaalf minuten voor het einde ging het toch nog helemaal mis voor Liverpool. Aanvankelijk leek scheidsrechter Anthony Taylor een strafschop te geven na een overtreding op Harvey Barnes, maar de VAR legde de bal toch buiten de zestien. James Maddison krulde die vrije trap in één keer in de verre hoek, maar de grensrechter stak de vlag de lucht in wegens vermeend buitenspel van Daniel Amartey. De VAR constateerde dat er geen sprake was van buitenspel, waardoor de treffer tóch goedgekeurd werd.

Twee minuten later was het andermaal raak voor Leicester, toen de bal na een miscommunicatie tussen Alisson en de debuterende Ozan Kabak voor de voeten van Vardy viel. De spits pakte het cadeau dankbaar uit en bracht the Foxes daarmee op voorsprong. Amper een minuut later voorkwam Alisson met een fantastische redding dat Vardy het duel meteen ook op slot gooide. Dat gebeurde in minuut 85 echter alsnog. Wilfred Ndidi zette Barnes vrij in het strafschopgebied, waar hij uiterst koel bleef en de eindstand op 3-1 bepaalde.