'Juventus wil Raiola overtuigen van transfer met commissie van twintig miljoen'
Maandag, 3 mei 2021 om 14:26 • Jeroen van PoppelLaatste update: 14:28

De kans dat Gianluigi Donnarumma naar Juventus gaat wordt steeds groter. De Italiaanse krant Il Giornale onthult maandag het astronomische contractvoorstel dat la Vecchia Signora heeft neergelegd bij de 22-jarige doelman van AC Milan, die transfervrij kan vertrekken. Donnarumma kan bij Juventus tien miljoen euro netto per jaar gaan opstrijken, terwijl er voor zaakwaarnemer Mino Raiola een tekenpremie van liefst twintig miljoen euro klaarligt.

Donnarumma heeft ook de optie om bij te tekenen bij AC Milan, maar kan daar naar verluidt acht miljoen euro netto per jaar gaan verdienen. Dat is een opwaardering van twee miljoen euro ten opzichte van zijn huidige contract. Raiola zou bij Juventus hebben verzocht om twaalf miljoen euro netto per jaar voor zijn cliënt, maar de grootmacht uit Turijn zou daar dus twee miljoen euro onder zijn gaan zitten. Donnarumma kan bij Juve voor vijf seizoenen tekenen. AC Milan is op de hoogte van het voorstel van Juventus, maar is niet bereid verder te gaan dan het eerder gedane aanbod.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Het meest schokkend aan het aanbod van Juventus zijn volgens Il Giornale de commissies die erin opgenomen zijn. Naast twintig miljoen euro voor Raiola kan Alfonso Donnarumma, de vader van de keeper van AC Milan, rekenen op een commissie van drie miljoen euro. "Absurde cijfers in tijden van een post-pandemische crisis", volgens de krant, die becijfert dat Juventus in totaal ongeveer 123 miljoen euro kwijt zou zijn aan Donnarumma: 100 miljoen euro aan brutosalaris (verdeeld over vijf seizoenen) plus 23 miljoen euro aan commissies.

Het contractvoorstel doet Juventus wel onder twee voorwaarden: eerst moet de club zich verzekeren van een ticket voor de groepsfase van de Champions League. De ploeg van Andrea Pirlo won zondag ternauwernood van Udinese (1-2) en staat daardoor derde. Verder moet Juventus eerst een nieuw onderkomen vinden voor Wojciech Szczesny, de huidige eerste doelman. Voor de 31-jarige Pool is naar verluidt interesse vanuit de Premier League.

Op de achtergrond leeft onder de harde kern van AC Milan grote ontevredenheid over de contractsituatie van Donnarumma. Ultra's eisten zondag dat de goalie komend weekend niet in actie komt als Milan op bezoek gaat bij Juventus. Paolo Maldini, de technisch directeur van i Rossoneri, heeft weinig begrip voor de mening van de harde kern. "Niemand van de supporters beslist wie speelt en wie niet", aldus Maldini. "Technische keuzes en contracten zijn aan de coach en aan de club. Om die reden zijn alle contractbesprekingen bevroren tot aan het eind van het seizoen."

 
Serie A
 
Juventus
 
AC Milan
 
Gianluigi Donnarumma
 
Wojciech Szczesny

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties