SC Cambuur weigert bod op 'misschien wel de meest cruciale speler'
Maandag, 3 mei 2021 om 21:36 • Dominic MostertLaatste update: 21:46

SC Cambuur heeft een bod van Lecce op Mees Hoedemakers afgewezen, zo meldt Voetbal International maandagavond. De middenvelder heeft een contract tot medio 2022 bij Cambuur en heeft zich dit seizoen in de belangstelling van meerdere clubs gespeeld. Behalve Lecce hebben ook twee clubs uit de Eredivisie interesse in de uitblinker van de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie.

Lecce is momenteel de nummer twee van de Serie B. Die positie is aan het eind van het seizoen goed voor promotie naar de Serie A, maar de voorsprong op nummer drie Salernitana, die virtueel play-offs moet spelen, is slechts een punt. Ondanks de onzekere situatie is Lecce al bezig met de selectie voor volgend seizoen en Hoedemakers wordt gezien als een potentiële aanwinst. De hoogte van het bod van de Zuid-Italiaanse club is niet bekend, maar Cambuur is niet akkoord gegaan.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Verborgen parel van de KKD: 'Bij echte voetbalkenners valt het wel op'

Voetbalzone maakte vorige maand kennis met Mees Hoedemakers, de haast onmisbare schakel van Cambuur.Lees artikel

De 23-jarige Hoedemakers speelde dit seizoen 35 competitiewedstrijden, waarin hij 3 keer scoorde en 9 assists gaf. Hij is afkomstig uit de jeugdopleiding van AZ, speelde tussen 2016 en 2019 zestig wedstrijden voor Jong AZ en speelde op 6 mei 2018 zijn enige duel in het eerste elftal. In het seizoen 2019/20 werd hij verhuurd aan Cambuur, dat de optie tot koop lichtte. Hoedemakers tekende een verbintenis tot medio 2022, met een optie voor een extra jaar. Cambuur zou hem graag voor de langere termijn vastleggen.

Vorige week werd Hoedemakers door het Friesch Dagblad 'misschien wel de meest cruciale speler in het spel van Cambuur' genoemd. De controleur moest in de afgelopen jaren snel volwassen worden, vertelde hij. "Mentaal ben ik in het laatste jaar nog sterker geworden. Als je alles op een rijtje zet van februari 2019 tot en met nu, zijn dat dingen die je voor de rest van je leven meeneemt", zei Hoedemakers, die voorlopig geen plannen lijkt hebben om te vertrekken. "Ik kijk uit naar de Eredivisie. Daar hebben wij echt wel wat te zoeken met Cambuur."

Tegenover Voetbalzone liet Hoedemakers vorige maand weten dat hij 'heel graag' in de Eredivisie wil spelen. Hij acht die stap noodzakelijk in zijn ontwikkeling, maar durft ook verder te kijken dan de Eredivisie. "Natuurlijk. Maar ik denk niet per se heel ver vooruit. Wedstrijd voor wedstrijd, zo sta ik er ook wel in. Het zou geweldig zijn om een goede speler in de Eredivisie te zijn en daarna een volgende stap te maken. Maar ja, ik denk dat je niemand hier hebt geïnterviewd die zegt: 'Nou, het is wel prima zo.'"

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Keuken Kampioen Divisie
 
SC Cambuur
 
Lecce
 
Mees Hoedemakers

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties