Juventus kiest voor nieuwe betaling van tien miljoen euro aan Atlético
Dinsdag, 15 juni 2021 om 21:34 • Dominic MostertLaatste update: 22:30

Álvaro Morata speelt ook volgend seizoen voor Juventus. De club maakt gebruik van een contractuele optie om de huurling van Atlético Madrid een jaar langer in Turijn te houden, zo bevestigt Juventus dinsdagavond via de officiële kanalen. Juventus betaalt, net als vorig jaar, een bedrag van tien miljoen euro aan Atlético. De nieuwe trainer Massimiliano Allegri wil dat Morata deel uitmaakt van zijn ploeg.

In september 2020 werd Morata voor één seizoen vastgelegd op huurbasis. Juventus en Atlético kwamen een huursom van 10 miljoen euro overeen, plus een optie tot koop van 45 miljoen euro. Er werd ook een optie opgenomen om de huurperiode tegen een nieuwe betaling van 10 miljoen euro met één jaar te verlengen; in dat geval zou de koopoptie nog 35 miljoen euro bedragen. Die optie wordt nu gelicht door Juventus. Het contract van Morata bij Atlético loopt tot medio 2023 door, maar volgend jaar kan hij dus voor 35 miljoen euro definitief overstappen naar Turijn. Vorige week vrijdag meldde El Partidazo de COPE dat Juventus ook de optie tot koop uiteindelijk wil lichten.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Morata, die tussen 2014 en 2016 al onder contract stond bij Juventus, was vorig seizoen in 44 officiële wedstrijden goed voor 20 doelpunten en 12 assists. Hij was belangrijk voor Juventus in de groepsfase van de Champions League, door twee keer te scoren in de uitwedstrijden tegen Dynamo Kiev (0-2) Ferencváros (1-4), terwijl hij ook thuis tegen Dynamo Kiev (3-0) en Ferencváros (2-1) scoorde. Op de slotdag van het Serie A-seizoen maakte Morata twee doelpunten tegen Bologna (1-4 zege), de wedstrijd waarin Juventus zich verzekerde van de vierde plaats en daarmee Champions League-voetbal.

Morata, die in de Spaanse media recentelijk ook werd genoemd als nieuwe spits van Barcelona, liet onlangs al weten veel te voelen voor een permanent verblijf bij Juventus. "Iedereen weet dat ik hier voor de rest van mijn loopbaan wil blijven, mocht die mogelijkheid zich voordoen", zo klonk het in een interview met Sky Italia. "Maar voetbal is soms een keiharde business en al spelers hebben we niet veel invloed daarop."

 
LaLiga
 
Serie A
 
Juventus
 
Atlético Madrid
 
Álvaro Morata

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties