FC Twente zet vol in op Cerny en hoopt op deals met Ajax, Benfica en City
Woensdag, 2 juni 2021 om 07:18 • Laatste update: 05:23

FC Twente wil Václav Cerny definitief overnemen van FC Utrecht. De Tsjechische buitenspeler speelde afgelopen seizoen al op huurbasis in Enschede. Door een zware knieblessure staat hij echter al maanden buitenspel en is een rentree nog niet in zicht. Desondanks heeft Twente veel vertrouwen in de ex-Ajacied en wil het hem voor meerdere jaren inlijven. Met oog op het nieuwe seizoen hoopt technisch directeur Jan Streuer ook op deals met Ajax, Benfica en Manchester City.

De 23-jarige Cerny is al maanden herstellende van een kruisbandblessure. Voordat hij geblesseerd raakte was hij namens de Tukkers goed voor zes doelpunten en zes assists in zestien Eredivisie-wedstrijden. In een eerder stadium spraken beide partijen naar elkaar de wens uit om langer samen door te gaan. Destijds werd gedacht aan een nieuwe huurdeal, maar inmiddels is Twente in gesprek met Utrecht om Cerny definitief over te nemen. Het contract van de Tsjech in de Domstad loopt nog een jaar door. In die verbintenis staat een optie voor nog een jaar. "Daar zit een risico aan, omdat we niet weten wanneer hij weer fit is. Maar dat risico nemen we, omdat we Václav een belangrijke en aantrekkelijke speler vinden. Hij is een echte publieksspeler", zegt Streuer in TC Tubantia.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Waar Twente hoopt op het aantrekken van Cerny, heeft Utrecht op zijn beurt de interesse kenbaar gemaakt voor Queensy Menig. De aanvaller heeft zelf aangegeven dat hij openstaat voor een nieuwe club. Voor Streuer is het geen optie om Menig te ruilen voor Cerny. "Dit moet je los zien van elkaar", aldus de technisch directeur. Volgen het regionale dagblad is Utrecht niet de enige club met interesse in Menig; ook AEK Athene heeft oren naar zijn komst. Eerder werd al bekend dat Twente Lars Unnerstall transfervrij overneemt van PSV en dat Kik Pierie nog een seizoen wordt gehuurd van Ajax. Streuer hoopt op nog een deal met Ajax, want nog altijd heeft hij de hoop op de komst van Jurgen Ekkelenkamp niet opgegeven. Verder is Twente in gesprek met Manchester City om Luka Ilic nog een jaar te huren. Ook lopen er gesprekken met Benfica om Tyronne Ebuehi nog een jaar op huurbasis over te nemen.

 
Eredivisie
 
FC Twente
 
FC Utrecht
 
Ajax
 
Václav Cerný

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties