Kostas Lamprou wisselt voor zevende keer van club in Nederland
Donderdag, 10 juni 2021 om 21:07 • Rian RosendaalLaatste update: 21:07

Kostas Lamprou vervolgt zijn loopbaan bij PEC Zwolle. De 29-jarige doelman heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend, met een optie voor nog een jaar. Lamprou had een aflopend contract met RKC Waalwijk, waar hij afgelopen seizoen geen minuut miste, drie strafschoppen keerde en vijfmaal zijn doel schoonhield.

"Na een goed seizoen in Waalwijk is het voor mij tijd om een volgende stap te zetten", vertelt Lamprou op de clubsite van PEC. "In de loop der jaren heb ik vaak tegen PEC gespeeld en zowel binnen als buiten de lijnen vind ik dit een hele mooie club. De support vanaf de tribunes is zowel bij thuis- als uitwedstrijden fanatiek en op de inmiddels prachtige grasmat wordt verzorgd voetbal gespeeld. Ik zie uit naar mijn tijd hier en kan niet wachten om aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Met Kostas halen we een uitstekende keeper en een echte winnaar in huis. Het afgelopen seizoen heeft hij zich nadrukkelijk bij ons in de kijker gespeeld. Onder meer door zijn uitstekende reflexen, meevoetballende kwaliteiten, de passie waarmee hij in het doel staat en de punten die hij voor RKC heeft gepakt. Daarnaast is Kostas een geroutineerde keeper in de Eredivisie en dus weet hij als geen ander wat er van hem en de groep gevraagd wordt om tot prestaties te komen", laat technisch manager Mike Willems weten.

PEC is voor Lamprou alweer de zevende club in Nederland. Vanaf 2009 kwam de ervaren doelman achtereenvolgens uit voor Feyenoord, Excelsior, Willem II, Ajax, Vitesse en RKC Waalwijk. Lamprou had niet bij elke club de status van eerste keeper, maar desondanks staat de teller inmiddels op 206 wedstrijden.

 
Eredivisie
 
PEC Zwolle
 
RKC Waalwijk
 
Kostas Lamprou

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties