FC Twente heeft met Virgil Misidjan tweede zomeraanwinst binnen
Donderdag, 10 juni 2021 om 18:06 • Jeroen van PoppelLaatste update: 18:07

FC Twente heeft donderdag de komst van Virgil Misidjan bevestigd. De 27-jarige vleugelspits beschikte bij PEC Zwolle over een aflopend contract en tekent bij de Tukkers een tweejarig contract. Afgelopen seizoen speelde Misidjan zowel voor 1. FC Nürnberg als PEC Zwolle. Eerder waren Swansea City en Reading eveneens in de markt voor de aanvaller.

"Ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen en hoop op een mooie tijd bij FC Twente", vertelt Misidjan op de website van de club uit Enschede. "Dat ik hier straks in volle De Grolsch Veste kan spelen, met de sfeer van de supporters, daar kan ik me echt op verheugen. Na een gesprek met Jan Streuer en Ron Jans was mijn gevoel direct goed. Na een moeilijke periode heb ik me afgelopen maanden bij Zwolle weer kunnen laten zien, die lijn wil ik bij FC Twente doortrekken." PEC Zwolle wilde graag verder met Misidjan, maar kwam volgens technisch manager Mike Willems niet in de buurt van zijn salariseisen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Misidjan ondertekende in januari een contract voor een half jaar met PEC. Het was een win-win-situatie voor beide partijen: voor de Zwolse club een speler die de Eredivisie kende en ervaring had en voor de aanvaller een club waar hij weer volop aan spelen kon toekomen. Vlak voor de winterstop maakte Misidjan bij 1. FC Nürnberg voor het eerst in 575 dagen zijn opwachting in een officiële wedstrijd. Mede door blessureleed en een taakstraf kwam hij nauwelijks binnen de lijnen voor de Duitse club en uiteindelijk werd zijn contract ontbonden, waarna hij bij PEC tekende. In Zwolle kwam hij tot vijftien wedstrijden, waarin hij vier keer scoorde en drie assists leverde.

FC Twente is volop bezig met het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen. De Enschedese club nam eerder doelman Lars Unnerstall transfervrij over van PSV en onderhandelt met FC Utrecht over Václav Cerny. De 23-jarige vleugelspits speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Twente, dat hem graag definitief wil overnemen. "We waren op zoek naar een creatieve aanvaller die scorend vermogen heeft en een assist kan geven", licht technisch directeur Jan Streuer de komst van Misidjan toe. "Zo'n type speler is Virgil, dat heeft hij afgelopen half jaar bij PEC Zwolle weer laten zien."

 
Eredivisie
 
FC Twente
 
PEC Zwolle
 
Virgil Misidjan

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties