Kjaer kon na 63 minuten niet meer: 'Eriksen en hij zijn heel goede vrienden'
Zondag, 13 juni 2021 om 07:54 • Dominic MostertLaatste update: 07:54

Kasper Hjulmand, de bondscoach van Denemarken, is bijzonder trots op zijn ploeg. Na de vermoedelijke hartstilstand van Christian Eriksen leek de wedstrijd tegen Finland niet uitgespeeld te worden, maar de spelers van Denemarken besloten toch door te voetballen, nadat Eriksen naar het ziekenhuis was vervoerd en aan de betere hand was. Uiteindelijk verloor Denemarken met 0-1, maar de nederlaag doet niets af aan de gevoelens van Hjulmand.

"Het was een heel moeilijke avond, waarop we allemaal zijn herinnerd aan de belangrijkste dingen in het leven: de relaties die je hebt, de mensen die dichtbij je staan, je familie en vrienden", vertelde de keuzeheer na afloop van de wedstrijd. "Al onze gedachten gaan uit naar Christian en zijn familie. Ik kan niet genoeg complimenten maken aan onze ploeg. Ik kan niet trotser zijn dan ik al ben op de spelers die zo goed voor elkaar hebben gezorgd."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Eriksen werd op het veld gereanimeerd. Na een behandeling van ongeveer een kwartier werd hij per brancard afgevoerd naar het ziekenhuis. Het duurde enige tijd voordat een besluit werd genomen over het afmaken van de wedstrijd; het incident vond plaats in de 43ste minuut. Eriksen sprak vanuit zijn ziekenhuisbed met zijn ploeggenoten via FaceTime, zei zich beter te voelen en vroeg de spelers om de wedstrijd af te maken. Aan dat verzoek gaven ze gehoor.

"In de kleedkamer bespraken de spelers dat ze niets zouden besluiten totdat we wisten dat Christian in orde was", vertelde Hjulmand. "We kregen uiteindelijk twee opties: de wedstrijd vanavond of morgenmiddag om 12.00 uur afmaken. Iedereen was het ermee eens dat we vanavond zouden spelen. Maar je kunt een wedstrijd niet afspelen met zulke gevoelens. We probeerden te winnen. Het is ongelooflijk dat de spelers er toch nog voor gingen in de tweede helft. Er waren spelers die er compleet doorheen zaten, die emotioneel volledig uitgeput waren."

Zo werd Simon Kjaer in de 63e minuut gewisseld omdat hij emotioneel stuk zat. "Hij was diep, diep, diep geraakt. Hij twijfelde al of hij verder wilde spelen en waagde het erop", beaamde Hjulmand. De verdediger kreeg veel lof voor de manier waarop hij handelde. Hij was er als eerste bij om te zorgen dat Eriksen zijn tong niet inslikte, gebaarde zijn ploeggenoten om een kring om de middenvelder te vormen op het moment dat hij gereanimeerd werd en troostte Eriksens vriendin, die overstuur aan de rand van het veld stond.

"Hij kon het uiteindelijk niet en dat is volkomen begrijpelijk. Ik zou me zelf totaal niet voor kunnen stellen om een wedstrijd te spelen bij zulke overweldigende emoties", besloot Hjulmand. "Simon en Christian zijn echt heel goede vrienden."

 
EK 2020
 
Denemarken
 
Christian Eriksen
 
Kasper Hjulmand

>
European Championship
Denemarken
0
1
Finland
Zaterdag, 12 juni 2021 om 18:00
Meer nieuws
   
00:00
00:00
In de wandelgangen: Juventus bereikt akkoord met Santos
8
   
23:57
23:57
Estavana Polman reageert op mogelijke nieuwe functie voor Van der Vaart
31
   
23:54
23:54
V/d Gijp: 'Hij moet beseffen dat hij vijftien goals en assists moet verzorgen'
16
   
23:45
23:45
'Barcelona maakt eind aan transferperikelen en wil duo alsnog behouden'
6
   
22:46
22:46
Pablo Rosario en Justin Kluivert winnen niet van scorende Giroud en co
7
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties