Barcelona krijgt miljoenen voor Koemans op één na minst gebruikte speler
Maandag, 14 juni 2021 om 18:52 • Jeroen van PoppelLaatste update: 19:20

Barcelona is hard op weg om Konrad de la Fuente van de hand te doen, zo meldt RAC1. De negentienjarige vleugelspits, die onder Ronald Koeman slechts tot 36 speelminuten kwam, is bijna eigendom van Olympique Marseille. Gesproken wordt over een deal voor vijf miljoen euro, zo heeft Mundo Deportivo inmiddels bevestigd.

Olympique Marseille zal Konrad naar verwachting eerst huren en aan het einde van het nieuwe seizoen middels een verplichte optie tot koop overnemen. Barcelona hoopt in de deal een terugkoopoptie op te nemen tegen een onbekend bedrag. De transfer biedt de Catalanen enige financiële ruimte, waar de club sinds het uitbreken van de coronacrisis naar smacht.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Konrad is een product uit de jeugdopleiding van Barcelona, waarvoor hij sinds zijn dertiende speelt. De vleugelspits zal gehoopt hebben afgelopen seizoen onder Koeman zijn doorbraak in het eerste te kunnen beleven, maar hij kwam slechts tot drie korte invalbeurten. Alleen Matheus Fernandes (zeventien speelminuten) kwam onder Koeman nog minder aan de bak. Konrad is overigens een Spaans-Amerikaanse speler die één interland voor de Verenigde Staten achter zijn naam heeft.

Barcelona haalde Sergio Agüero al transfervrij binnen en verwacht ook Memphis Depay binnenkort te presenteren. In de aanvalslinie mogen dan ook de nodige spelers vertrekken bij de club. Na Konrad is het de bedoeling om ook voor Martin Braithwaite een nieuwe club te vinden. Als Ousmane Dembélé zijn medio 2022 aflopende contract weigert te verlengen, wil Barça ook de Franse aanvaller verkopen. Francisco Trincão, die vorig jaar voor 31 miljoen euro werd overgenomen van Benfica, mag verhuurd worden.

 
LaLiga
 
Ligue 1
 
Barcelona
 
Olympique Marseille
 
Konrad De La Fuente

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties