'Arsenal krijgt Engelse en Franse concurrentie in strijd om Onana'
Dinsdag, 15 juni 2021 om 14:54 • Laatste update: 15:08

Arsenal is niet langer de enige club met concrete interesse in André Onana. Nadat de schorsing van de Ajax-doelman vorige week werd teruggebracht van twaalf naar negen maanden, hebben volgens Goal meerdere clubs zich in de strijd om zijn handtekening gemengd. Namen van clubs worden niet genoemd, maar het zou gaan om een Premier League-club die afgelopen seizoen bij de eerste acht is geëindigd en een meerdere clubs uit Frankrijk.

Het contract van Onana loopt af in de zomer van volgend jaar, waardoor directeur voetbalzaken Marc Overmars moet handelen. Besprekingen over een nieuw contract liepen op niets uit. Vraag en aanbod lagen te ver uit elkaar, waardoor Overmars heeft besloten om Onana te verkopen. Diverse media meldden eerder al dat Arsenal serieuze interesse heeft in de Kameroener. Nu komt daar een andere Premier League-club bij plus meerdere Franse clubs. De 25-jarige Onana heeft naar eigen zeggen in het verleden al eens een transfer naar de Ligue 1 geweigerd. Hij verkoos toen een langer verblijf bij Ajax boven een contract bij Paris Saint-Germain. Welke Franse clubs nu op hem azen is onbekend. Volgens Goal is de verwachting dat Arsenal haast zal moeten maken met het inlijven van Onana, daar de belangstelling toeneemt.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Fabrizio Romano: Ajax rondt komende dagen vierde uitgaande transfer af

Onana werd door het tuchtorgaan van de Europese voetbalbond een schorsing van twaalf maanden opgelegd vanwege de vaststelling van een dopingovertreding. Het CAS heeft in hoger beroep bepaald dat de schorsing wordt verkort tot negen maanden. De schorsing eindigt op 4 november 2021 en heeft tot die tijd betrekking op alle voetbalactiviteiten van Onana, zowel nationaal als internationaal. De sluitpost mag zijn trainingsactiviteiten twee maanden voor het einde van de schorsing, op 4 september 2021, hervatten. Arsenal zou volgens eerdere berichtgeving van de NOS twee miljoen euro willen betalen als de schorsing bleef staan; als die werd verkort of geschrapt, zou het gaan om circa zes tot negen miljoen euro.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Arsenal
 
André Onana

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties