Ajax stuurt geflopte aankoop van twee miljoen euro op huurbasis weg
Dinsdag, 15 juni 2021 om 18:30 • Jeroen van PoppelLaatste update: 18:36

Ajax stuurt Dominik Kotarski een jaar op huurbasis naar zijn thuisland Kroatië. De Amsterdammers hebben daarover overeenstemming bereikt met HNK Gorica, zo meldt de middenmoter uit de hoogste afdeling. "Ik ben blij hier te zijn, bij deze ambitieuze club", zegt de 21-jarige doelman op de website van zijn nieuwe club. "Ik ben blij de kans te krijgen Gorica te helpen die doelen te bereiken."

Kotarski werd in de winterstop van het seizoen 2017/18 als groot talent voor twee miljoen euro overgenomen van Dinamo Zagreb. Die transfersom is voor een doelman relatief hoog: Kotarski is nog altijd de achtste duurste keeper ooit in de Eredivisie. Hij werd aangetrokken met het oog om eerst te rijpen bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie en vervolgens de sprong te maken naar het eerste elftal, maar tot zijn debuut in de hoofdmacht kwam het niet.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Bij Ajax vinden deze zomer verschillende wijzigingen plaats op het keepersgebied. Maarten Stekelenburg blijft de nummer één, terwijl Remko Pasveer is aangetrokken als stand-in. Jay Gorter komt in eerste instantie over als doelman voor Jong Ajax, terwijl de Amsterdammers bezig zijn om Kjell Scherpen te verkopen aan Brighton & Hove Albion. Ook André Onana zal naar verwachting verkocht worden. Voor Kotarski was afgelopen seizoen al weinig plek meer in Jong Ajax, omdat Scherpen meestal de voorkeur kreeg. Kotarski staat in totaal op zestig duels voor de Amsterdamse beloften.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Dominik Kotarski

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties