Matthijs de Ligt heeft donderdag basisplaats tegen Oostenrijk
Woensdag, 16 juni 2021 om 13:34 • Dominic MostertLaatste update: 14:27

Matthijs de Ligt is volledig hersteld van zijn liesblessure en staat donderdagavond tegen Oostenrijk in de basisopstelling bij het Nederlands elftal, bevestigt Frank de Boer woensdag op de persconferentie. De bondscoach wil nog niet zeggen wie er in de verdediging plaats moet maken voor De Ligt. Zondag trad Oranje tegen Oekraïne aan met een vijfmansverdediging, bestaande uit Denzel Dumfries, Jurriën Timber, Stefan de Vrij, Daley Blind en Patrick van Aanholt.

"Ja, die gaat spelen", beaamt de bondscoach, die desgevraagd aangeeft geen twijfels te hebben. "Nee, bespeur je een twijfel bij me?" Hij liet in het midden wie het 'slachtoffer' wordt van de rentree van De Ligt. Een nieuwe basisplek voor Timber sluit De Boer niet uit. "Dat zou zomaar kunnen, ja. We gaan het morgen zien. Hij doet het in ieder geval fantastisch en we zijn zeer tevreden over hem." Oranje speelt donderdag om 21.00 uur in de Johan Cruijff ArenA tegen Oostenrijk, dat in de eerste groepswedstrijd met 3-1 won van Noord-Macedonië.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De Ligt traint sinds dinsdag weer volledig mee. Na de training van dinsdag zei ploeggenoot Stefan de Vrij op een persconferentie dat De Ligt 'er wel klaar voor lijkt'. "Het ziet er heel goed uit", zei hij na de sessie, die niet publiekelijk te volgen was. "Hij lijkt speelklaar." De stopper van Juventus ontbrak tegen Oekraïne in de wedstrijdselectie. Hij liep zijn liesblessure op tijdens de afsluitende training van Oranje in Portugal, voorafgaand aan het EK, op zaterdag 5 juni.

 
EK 2020
 
Nederland
 
Matthijs de Ligt

>
European Championship
Nederland
2
0
Oostenrijk
Donderdag, 17 juni 2021 om 21:00
Meer nieuws
   
00:22
00:22
Cristiano Ronaldo toont eindelijk zeldzaamheid: slechts tien op de wereld
0
   
00:07
00:07
Derksen over voormalig Oranje-international: 'Hij is een beetje de weg kwijt'
56
   
23:57
23:57
Fabrizio Romano: Eerste club legt direct contact met Lionel Messi
64
   
23:44
23:44
De buitenaardse records en statistieken van Messi bij Barcelona
28
   
23:30
23:30
Reactie van Karim Benzema op nieuws over Lionel Messi gaat viraal
22
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties