PSV kan Ritsu Doan opnieuw uitzwaaien: 'Mogelijk via huur'
Woensdag, 16 juni 2021 om 22:54 • Daniel Cabot Kerkdijk

FSV Mainz 05 heeft belangstelling voor Ritsu Doan. Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad meldt woensdagavond dat de club uit de Bundesliga voor de aanvaller van PSV wil gaan. "Mogelijk via huur", zo meldt de PSV-watcher op Twitter. De 22-jarige Japanse aanvallende middenvelder werd in het afgelopen seizoen verhuurd aan Arminia Bielefeld, dat de optie tot koop ter waarde van vijf miljoen euro niet kon lichten.

Trainer Roger Schmidt is volgens het Eindhovens Dagblad gecharmeerd van Doan, die ogenschijnlijk als 'een van de halve tienen' een kans zou krijgen in de voorbereiding. Hij stroomt wel later in vanwege de deelname aan de Olympische Spelen. Met 5 doelpunten en 3 assists in 35 officiële wedstrijden kende Doan een sterk seizoen bij Arminia Bielefeld, dat zich mede daardoor met een vijftiende plaats rechtstreeks handhaafde in de Bundesliga. De Duitse club had hem graag definitief overgenomen, maar het ontbrak aan de financiële mogelijkheden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: PSV walst in dertien grandioze minuten over FC Midtjylland heen | Schmidt wijzigt basiself mogelijk op twee plekken tegen gehavend FC Midtjylland

Doan werd in april uitgeroepen tot Talent van de Maand in de Bundesliga. Op de slotdag maakte hij het zeer belangrijke tweede doelpunt in de uitwedstrijd tegen VfB Stuttgart. Mede hierdoor eindigde Bielefeld uiteindelijk twee punten boven nummer zestien 1. FC Köln, dat zich via een play-off tegen Holstein Kiel wist te handhaven. PSV is van mening dat Doan nu meer waard is dan de optie tot koop van vijf miljoen euro die Arminia Bielefeld had.

Die marktwaarde zou nog verder opgevoerd kunnen worden op de Olympische Spelen in Tokio, die Doan in de zomer met Japan gaat afwerken. Doan werd in de zomer van 2019 voor 7,5 miljoen euro overgenomen van FC Groningen en speelde sindsdien 25 wedstrijden voor de Eindhovenaren, waarin hij goed was voor 2 doelpunten en 3 assists.

 
Eredivisie
 
PSV
 
Roger Schmidt

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties