Hoedt verlaat Southampton definitief en keert terug in België
Donderdag, 17 juni 2021 om 14:57 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 16:23

Wesley Hoedt speelt de komende jaren voor Anderlecht, zo heeft de Belgische club donderdagmiddag bekendgemaakt via de officiële kanalen. De centrale verdediger komt over van Southampton en tekent in Brussel een contract tot de zomer van 2025. Hoedt werd afgelopen seizoen door Lazio gehuurd van Southampton. Laatstgenoemde club heeft nu besloten om de Nederlander definitief te verkopen na drie huurperiodes. Hoedt had in Engeland nog een contract tot medio 2022.

Hoedt kende een opmerkelijk einde van zijn huurperiode bij Lazio. De verdediger werd begin mei van de spelerslijst gehaald en kwam vervolgens niet meer in actie. Het besluit om Hoedt van de spelerslijst af te halen hing samen met de rentree van Luiz Felipe. De Braziliaanse verdediger was hersteld van een zware enkelblessure, Lazio mocht slechts 25 spelers opgeven om deel te nemen aan de competitie en besloot Hoedt daarop van de lijst te halen. Dat kwam voor de zesvoudig Oranje-international als een verrassing, daar hij even voor die beslissing tegen Genoa nog de volledige wedstrijd speelde.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Op de website van Anderlecht geeft Hoedt aan dat de contacten met Anderlecht al een tijdje liepen. "Dat liep al meer dan een jaar", zo vertelt hij "Er was meteen een klik met Peter Verbeke (technisch directeur, red.) en Vincent Kompany, maar we moesten even wachten op het juiste moment. Voor mij is de keuze voor Anderlecht vooral een sportieve keuze. Ik wil helpen om dit project tot een succes te maken, om weer voor het hoogst haalbare te gaan. Het is aan mij om de kleedkamer de nodige volwassenheid te geven. En de vele jonge spelers helpen zich maximaal te ontwikkelen."

"Met Hoedt voegen we leiderschap en ervaring toe aan het team", toont Verbeke zich content met zijn nieuwste aanwinst. "Deze balans is nodig om onze vele jonge spelers optimaal te laten ontwikkelen en resultaat na te streven. Wesley is ook goed aan de bal en speelt met lef en vertrouwen, wat heel goed past bij het voetbal dat deze club wil brengen." Het is voor Hoedt de tweede keer dat hij op het hoogste niveau in België komt te spelen. Eerder werd hij in het seizoen 2019/20 door Southampton verhuurd aan Royal Antwerp.

 
Serie A
 
Pro League
 
Anderlecht
 
Lazio
 
Southampton

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties