Marco van Ginkel tekent tweejarig contract bij PSV: 'Ik wil een voorbeeld zijn'
Vrijdag, 18 juni 2021 om 15:13 • Laatste update: 16:05

Marco van Ginkel keert voor de vijfde keer in zijn loopbaan terug bij PSV, zo maken de club via de officiële kanalen bekend. De Eindhovenaren en de 28-jarige middenvelder het eens zijn geworden over een tweejarig contract, dat hem tot medio 2023 aan PSV verbindt. "Ik ben ervan overtuigd dat ik van toegevoegde waarde ga zijn voor deze mooie club", geeft Van Ginkel te kennen op officiële website van PSV.

Van Ginkel was bij Chelsea in het bezit van een aflopend contract en het zag er al naar uit dat hij bij PSV zou blijven. De middenvelder speelde in het afgelopen seizoen al op huurbasis in Eindhoven, waar hij revalideerde van een zware knieblessure. In januari maakte hij na 983 dagen blessureleed zijn rentree voor PSV. "Het is emotioneel en mentaal heel zwaar geweest", zei Van Ginkel in gesprek met de NOS. "Het is een lange periode geweest. Ik heb altijd geloof gehouden in een terugkeer. Ik heb veel meegemaakt, veel operaties."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

In het afgelopen seizoen speelde Van Ginkel elf wedstrijden voor PSV, waarvan drie als basisspeler. Nu Van Ginkel ook na de zomer terugkeert in Eindhoven, betekent het zijn vijfde termijn bij PSV. De middenvelder verruilde Vitesse in 2013 voor Chelsea, dat hem eerst nog verhuurde aan AC Milan en Stoke City. In februari 2016 vertrok Van Ginkel voor het eerst naar PSV en speelde daarna hij in vier termijnen voor de Eindhovenaren. Nu gaat hij voor het eerst een daadwerkelijk tweejarig contract tekenen bij PSV.

Het betekent tegelijkertijd dat er na acht jaar een einde komt aan het dienstverband van Van Ginkel bij Chelsea. Uiteindelijk kwam hij tot slechts vier optredens in de hoofdmacht van the Blues. Van Ginkel is na Joël Drommel, André Ramalho en Philipp Mwene de vierde zomerse versterking van PSV. Als het goed is, staat hij volgende week al op het veld tijdens de eerste training. PSV begint vroeg aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, omdat eind juli al het treffen met Galatasaray in de tweede voorronde van de Champions League op het programma staat.

"Wij wilden Marco graag definitief vastleggen en Marco sprak al tijdens het afgelopen seizoen uit bij PSV te willen blijven. Nadat Chelsea de optie tot verlenging van Marco's contract niet lichtte, zijn we snel met elkaar om tafel gegaan", zegt directeur voetbalzaken John de Jong. "Je zoekt in een selectie altijd naar balans in leiderschap, mentaliteit en talent. Marco is in leiderschap en karakter een voorbeeld voor jong en oud en kan nu hij volledig fit is nog meer zijn stempel drukken op het team dan hij afgelopen seizoen al deed."

"Het bewijs daarvoor leverde hij tijdens de laatste drie wedstrijden van het seizoen. De manier waarop Marco met zijn sport omgaat omschrijft zich het best als enorm professioneel. Het feit dat hij zich na zijn blessure terugknokte onderstreept dat", vervolgt De Jong. Van Ginkel toont zich eveneens content met zijn contract bij PSV. "Ik denk dat iedereen inmiddels wel weet dat ik me thuis voel bij PSV."

"PSV is altijd goed voor mij geweest", benadrukt Van Ginkel. "De club heeft me geholpen tijdens mijn herstel en het contact tussen mij en PSV was ook in tijden dat ik hier niet speelde altijd hecht. Het afgelopen jaar heb ik hier weer mogen ervaren wat het is om profvoetballer te zijn en ik ben ervan overtuigd dat ik een bijdrage kan leveren aan de ambities van PSV. Ik kijk er naar uit om te strijden om het kampioenschap, plaatsing voor de groepsfase van de Champions League en wil een voorbeeld zijn voor de talentvolle spelers in onze selectie."

 
Eredivisie
 
PSV
 
Marco van Ginkel

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties