Sport pakt uit: Barcelona zet deuren wagenwijd open voor Griezmann
Dinsdag, 6 juli 2021 om 08:43 • Daniel Cabot Kerkdijk

Barcelona staat welwillend tegenover een zomers vertrek van Antoine Griezmann, zo melden diverse media in Spanje dinsdag. Op de voorpagina van Sport staat dat Barcelona 'de deuren wagenwijd openzet' voor de aanvaller annex Frans international. De Spaanse topclub heeft zowel financiële als sportieve motieven om Griezmann uit te zwaaien, maar het ligt voor de hand dat het gebrek aan inkomsten de boventoon voert.

Het feit dat Lionel Messi nog altijd geen nieuw contract met Barcelona heeft ondertekend, heeft vooral te maken met Financial Fair Play-regelgeving. Het salarishuis van de club moet drastisch omlaag en dat strookt niet met de intentie om de vedette nog minimaal twee jaar aan de club te binden. De club kampt met een 'vergiftigde erfenis' van Josep Maria Bartomeu, die als voormalig president de salarislasten gigantisch liet oplopen. Zo staat Griezmann voor liefst 34 miljoen euro bruto per jaar op de loonlijst. Barcelona moet dan ook meerdere grootverdieners van de hand doen, maar voorlopig is er nauwelijks belangstelling. In totaal moet Barcelona tweehonderd miljoen euro aan loonlasten per jaar besparen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Duitse media hard: ‘Barça is niet langer een tegenstander voor Bayern’ | Jan Boskamp pakt Frenkie de Jong aan na nederlaag tegen Bayern München

Barcelona mag vanwege de financiële problemen slechts 25 procent van zijn besparingen herinvesteren in het salaris van nieuwe spelers. De club heeft inmiddels afscheid genomen van vijf spelers: Junior Firpo (voor vijftien miljoen euro verkocht aan Leeds United), Francisco Trinçao (verhuurd met optie tot koop aan Wolverhampton Wanderers), Konrad de la Fuente (voor drie miljoen euro verkocht aan Olympique Marseille), Jean Claire Todibo (voor 8,5 miljoen euro plus 5,5 miljoen euro aan variabelen verkocht aan OGC Nice) en Matheus Fernandes. Het contract van laatstgenoemde werd eenzijdig ontbonden.

Barcelona weet dat Griezmann redelijk goed in de markt ligt in de Premier League, waar enkele clubs nog in staat zijn om grof geld voor spelers te betalen, en ook bij Paris Saint-Germain. De Franse topclub zit met de contractsituatie van Kylian Mbappé in de maag. De vedette wil zijn nog een jaar doorlopende contract niet verlengen en de clubleiding wil niet dat de Frans international gratis vertrekt. PSG heeft al jaren interesse in Griezmann, maar kwam om uiteenlopende redenen altijd bij andere spelers uit.

Na de komst van Sergio Agüero en Memphis Depay is Barcelona bereid om Griezmann tegen een marktconform bedrag te laten gaan, al zal dat waarschijnlijk niet in de buurt van het aankoopbedrag van 120 miljoen euro komen. Volgens Sport wil Ronald Koeman een aanval met Messi, Agüero en Depay gaan vormen en zal er in principe geen uitzicht op een basisplaats voor Griezmann zijn. Dat is ook de reden dat de Fransman net zo positief staat tegenover een eventuele transfer, zeker met oog op het WK van volgend jaar in Qatar.

Het uitzwaaien van Griezmann zou een flinke besparing qua loonlasten zijn. Dat is ook een van de redenen dat Barcelona het door LaLiga ingestelde salarislimiet ver heeft overschreden en daardoor voorlopig ook geen nieuwe spelers mag inschrijven. De club heeft Agüero, Depay, Eric García en Emerson Royal nog altijd niet kunnen inschrijven voor de competitie en dat geldt ook voor Messi, die officieel nu transfervrij is, als beide partijen formeel tot een vergelijk komen.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Memphis Depay
 
Lionel Messi
 
Sergio Agüero

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties