Van Bommel haalt ook broer van Lukas Nmecha op bij Man City
Woensdag, 21 juli 2021 om 15:02 • Mart van MourikLaatste update: 14:53

VfL Wolfsburg heeft zich versterkt met Felix Nmecha, zo meldt de club woensdag via de officiële kanalen. De twintigjarige aanvallende middenvelder had een transfervrije status na zijn vertrek bij Manchester City op 1 juli. Hij heeft in Wolfsburg een contract getekend tot de zomer van 2024. De club van trainer Mark van Bommel haalde vorige week zijn broer Lukas Nmecha al op bij Manchester City.

"Felix is een speler die perfect in ons profiel past", verklaart technisch directeur Marcel Schäfer op de website van Wolfsburg. "Hij is jong en talentvol, leergierig en een echte teamspeler. Felix kan nu de volgende stap in zijn ontwikkeling zetten en daar zullen we hem bij gaan helpen." De speler zelf kijkt reikhalzend uit naar zijn avontuur in Duitsland: "Ik ben blij hier te zijn en ben Wolfsburg dankbaar voor het grote vertrouwen. Ik ga mijn best doen voor het team en hoop succesvol te zijn."

Lukas Nmecha kwam vorige week voor een bedrag van naar verluidt tussen de acht en dertien miljoen euro over van Manchester City, dat wel een terugkoopoptie en een doorverkooppercentage van vijftien procent wist te bedingen. Met de komst van de 22-jarige Nmecha, die voor vier seizoenen tekent in de Volkswagen Arena, krijgt Wout Weghorst er een serieuze concurrent bij in de spitspositie.

Diverse Duitse media en Transfermarkt meldden dat er een lager bedrag gemoeid is met de transfer: acht miljoen euro. Transfermarktexpert Fabrizio Romano spreekt de berichtgeving tegen en weet te melden dat het gaat om een bedrag van dertien miljoen euro. Het is niet voor het eerst dat Lukas Nmecha het shirt van die Wölfe gaat dragen, want in de eerste helft van het seizoen 2019/20 kwam hij al op huurbasis uit voor Wolfsburg.

Het was geen geheim dat trainer Mark van Bommel op zoek was naar een versterking in de voorhoede. Vorige week werd al duidelijk dat de deur voor Weghorst werd opengezet. Directeur Jörg Schmadtke gaf aan dat geïnteresseerde clubs zich mogen melden. Het is nog niet bekend wat de gevolgen van het binnenhalen van Lukas Nmecha precies zijn voor de kansen van Weghorst. Wel is het duidelijk dat er een aanvaller met veel potentie binnenboord is gehaald.

Lukas Nmecha viel in positieve zin op tijdens het afgelopen EK Onder-21. De spits liet een uitstekende indruk achter namens Duitsland, dat zich tot Europees kampioen kroonde. Nmecha was op het toernooi viermaal trefzeker en maakte één van zijn doelpunten tegen Jong Oranje. Bij City wist de aanvaller niet door te breken, maar tijdens zijn afgelopen huurperiode bij Anderlecht maakte hij 18 doelpunten in 37 competitiewedstrijden.

Van Bommel beschikt naast de gebroeders Nmecha komend seizoen ook over Maxence Lacroix. Wolfsburg weigert de 21-jarige verdediger namelijk naar Tottenham Hotspur te laten vertrekken. "We hebben alle voorstellen van tafel geveegd en voor ons is het geen issue meer. Maxence blijft gewoon bij ons en het is belangrijk dat iedereen dat nu weet", benadrukt Schmadtke in een reactie aan Sportbuzzer.

 
Premier League
 
1. Bundesliga
 
VfL Wolfsburg
 
Manchester City
 
Lukas Nmecha

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties