Feyenoord bereikt akkoord: verdediger al op weg naar De Kuip
Dinsdag, 20 juli 2021 om 17:04 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 18:17

In de zoektocht naar defensieve versterking is Feyenoord uitgekomen bij Gernot Trauner, wisten SPOX en het Algemeen Dagblad zaterdag te melden. De 29-jarige centrale verdediger van het Oostenrijkse LASK moet de leegte opvullen die Sven van Beek en Eric Botteghin hebben achtergelaten. Trainer Arne Slot zit dun in de rechtsbenige centrumverdedigers, daar ook Lutsharel Geertruida geblesseerd is. LASK veegde het eerste bod nog van tafel zo bleek een dag later. SPOX en het Algemeen Dagblad melden dinsdag echter dat beide clubs toch nog tot een akkoord zijn gekomen.

Volgens bovengenoemd medium ligt de transfersom voor Trauner tussen de een en twee miljoen euro, afhankelijk van bonussen. Momenteel wordt er door alle betrokken partijen gesproken over de laatste details rondom het contract van de verdediger. De verwachting is dat Trauner nog deze week zijn medische keuring zal hebben bij Feyenoord. Slot kreeg de Oostenrijker voor het eerst in de gaten in februari 2020, toen AZ in de Europa League aantrad tegen LASK.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Trainer Dominik Thalhammer gaf zaterdag nog een duidelijk signaal af na de 6-0 overwinning van LASK op FC Marchfeld in de eerste ronde van de Oostenrijkse beker. "Het bod van Feyenoord komt niets eens in de buurt van wat wij voor ogen hebben. We kunnen het echt niet serieus nemen", zo klonk het na afloop van de ruime bekerzege op de persconferentie. "Ik denk dat er in de komende dagen meer duidelijkheid zal komen", aldus de keuzeheer van LASK.

Feyenoord is al enige tijd op zoek naar defensieve versterkingen. Geertruida raakte in de laatste competitiewedstrijd van Feyenoord tegen RKC Waalwijk (3-0 overwinning) op 16 mei geblesseerd aan zijn knie. Vijf dagen later al werd de multifunctionele verdediger geopereerd, waarna hij is begonnen aan de revalidatie. Verwacht wordt dat Geertruida niet eerder terugkeert dan oktober. Slot geeft rechts in het hart van de defensie tot dusver het vertrouwen aan Leroy Fer, die doorgaans op het middenveld acteert. Ook Wouter Burger speelde deze voorbereiding al als centrale verdediger bij Feyenoord.

Om de lege plek in het centrum van de verdediging definitief op te lossen hoopt Feyenoord zich te versterken met Trauner. De verdediger is in zijn carrière nog niet buiten de landsgrenzen van Oostenrijk geweest en speelde de meeste wedstrijden voor SV Ried, waar hij tussen 2012 en 2017 onder contract stond. In de zomer van 2017 keerde hij terug bij LASK, de club waar hij zijn profcarrière begon.

De centrumverdediger droeg tot op heden vijf keer het shirt van de nationale ploeg van Oostenrijk, waaronder in de WK-kwalificatiewedstrijden in maart tegen Denemarken (0-4 verlies) en de Färöer Eilanden (3-1 winst). Tijdens het Europees kampioenschap maakte hij geen deel uit van de selectie van bondscoach Franco Foda. De EK-opponent van het Nederlands elftal opereerde in de meeste gevallen met Martin Hinteregger en Aleksandar Dragovic in het hart van de verdediging in een viermansdefensie. Trauner komt volgens het Algemeen Dagblad uit de koker van de nieuwe scout Bernard Schuiteman, die bekend is met de markt in Oostenrijk.

Naast Trauner is Feyenoord ook in de markt voor Mario Vuskovic, meldde De Telegraaf woensdagochtend. De negentienjarige centrumverdediger van Hajduk Split staat eveneens in de belangstelling van Celtic, maar zou zelf een voorkeur hebben voor een overstap naar Rotterdam. Feyenoord wil Vuskovic direct overnemen van de Kroatische club, om zo kapitaal te creëren. Hajduk Split zou volgens die berichten een bedrag van circa vijf miljoen euro tegemoet willen zien voor de jeugdinternational van Kroatië.

 
Eredivisie
 
T-Mobile Bundesliga
 
Feyenoord
 
LASK Linz
 
Gernot Trauner

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties