Chelsea lijkt met lengte van contract vertrouwen uit te spreken in Broja
Zondag, 18 juli 2021 om 16:18 • Rian RosendaalLaatste update: 16:53

De toekomst van Armando Broja lijkt bij Chelsea te liggen. De Champions League-winnaar komt zondagmiddag namelijk met de mededeling dat het contract van de negentienjarige aanvaller is verlengd tot de zomer van 2026. Zijn ouder verbintenis op Stamford Bridge liep door tot medio 2022. Broja speelde afgelopen seizoen op huurbasis in het shirt van Vitesse. De Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano wist zaterdag al te melden dat de contractverlenging nog slechts een kwestie van tijd was.

"Ik vind het echt geweldig dat ik bij Chelsea een nieuw contract heb ondertekend", jubelt Broja zondag na de plichtplegingen rondom de nieuwe verbintenis bij the Blues. "Dat ik hier vorig jaar als jeugdspeler mijn debuut maakte in het eerste elftal was erg bijzonder. Daarna heb ik zeer waardevolle ervaring opgedaan bij Vitesse. Ik wil graag verdergaan op de ingeslagen weg en ik kijk er echt naar uit om mijzelf bij Chelsea verder te ontwikkelen. Ik wil in de komende jaren echt mijn stempel drukken op deze club", zo spreekt Broja zijn ambitie uit voor de toekomst.

Broja debuteerde in maart 2020 in de hoofdmacht van Chelsea in een competitiewedstrijd tegen Everton. Kort daarna kwam al het voetbal in Europa stil te leggen vanwege de coronacrisis. De fysiek sterke aanvaller maakte enkele maanden later de tijdelijke overstap richting Vitesse. Voor de Arnhemse club kwam hij in 34 wedstrijden in alle competities tot 11 doelpunten. Broja bereikte met Vitesse de finale van de TOTO KNVB Beker. De huurling kwam niet tot scoren in de eindstrijd in De Kuip en zag Ajax tot overmaat van ramp met 2-1 zegevieren.

 
Eredivisie
 
Premier League
 
Chelsea
 
Vitesse
 
Armando Broja

Poll
Zie jij Armando Broja ooit doorbreken bij Chelsea?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties