Nabestaanden ontkennen verhaal De Telegraaf: 'Carlo was voor Ajax'
Dinsdag, 20 juli 2021 om 14:45 • Laatste update: 14:45

Nabestaanden van de op Mallorca overleden Carlo (27) ontkennen berichtgeving van De Telegraaf over de aanleiding van de vechtpartij die hem fataal werd. De krant meldde maandag dat de belagers van Carlo duidelijk wilden maken dat ze 'Ajax-supporters' waren en geen Feyenoord-fans tolereerden. Meerdere nabestaanden laten echter weten dat Carlo zelf een supporter van Ajax was.

Zondag overleed de 27-jarige Carlo, nadat hij door een groep Nederlandse jongens tegen het hoofd werd geschopt. De daders en het slachtoffer kenden elkaar vooraf niet. Carlo was op vakantie op Mallorca, toen hij samen met vier vrienden zonder aanleiding werd aangevallen door negen landgenoten op de boulevard bij Playa de Palma. De man uit Waddinxveen werd het ergst toegetakeld en overleed na dagen in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Een van de vermeende daders werd opgepakt, maar de politie bevestigde maandagochtend aan De Telegraaf dat hij inmiddels vrij is gelaten. Acht anderen zijn snel naar Nederland gevlogen; de Spaanse politie gaat maandag of dinsdag vragen om de arrestatie en uitlevering van deze jongens. De Telegraaf sprak met Mitchell, die als 'propper' iets verderop werkt in het toeristische gebied. Hij heeft gezegd dat de daders iets riepen over Ajax en Feyenoord.

Meerdere andere aanwezigen aan de boulevard bevestigden dat de daders het vermoeden hadden dat er enkele supporters van Feyenoord waren. De nabestaanden van Carlo geven echter aan dat hij een Ajax-supporter was. De dood van Carlo bracht veel teweeg in Nederland. Zijn werkgever, een technische dienstverlener uit Alphen aan den Rijn, opende een online condoleanceregister voor steunbetuigingen aan zijn nabestaanden.

 
Ajax
 
Feyenoord

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties