Mundo Deportivo volgt Fabrizio Romano met nieuws over Sergiño Dest
Dinsdag, 20 juli 2021 om 10:59 • Dominic MostertLaatste update: 11:31

Sergiño Dest blijft deze zomer bij Barcelona, zo verzekert Fabrizio Romano maandagavond. Tijdens een livestream op Twitch reageert de transfermarktexpert op het gerucht over de interesse van Bayern München in de rechtsback. "Sergiño Dest gaat niet weg bij Barcelona", maakt Romano duidelijk. Er is voor Dest geen reden om het Camp Nou te verlaten, geeft de journalist aan.

"Hij overweegt een vertrek niet eens. Hij wil bij Barcelona blijven en zijn kwaliteiten daar tonen. Op dit moment is er absoluut niets gaande", aldus Romano. In navolging van de transferexpert meldt ook Mundo Deportivo dat Barcelona niets wil weten van een tussentijds vertrek van de vleugelverdediger richting de Duitse kampioen. Zondag meldde RAC1 dat Bayern navraag heeft gedaan naar de mogelijkheid om een rechtsback van Barcelona te huren. Met Dest, Sergi Roberto en Emerson Royal beschikt Barcelona momenteel over drie rechtervleugelverdedigers. De grootmacht uit LaLiga kampt met financiële problemen en mede om die reden hoopt Bayern te kunnen toeslaan in het Camp Nou.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Bayern hoopte Dest vorig jaar al te strikken. De club bereikte zelfs een persoonlijk akkoord met de Amerikaans international, maar uiteindelijk trok Barcelona aan het langste eind. Onder Ronald Koeman kwam Dest vorig seizoen in actie in dertig competitiewedstrijden. Na het seizoen zouden Bayern, Arsenal en Juventus zich voorzichtig hebben gemeld bij zijn entourage, maar Dest liet weten geen vertrek te ambiëren. Hij is vastberaden om zich onder Koeman verder te ontwikkelen en heeft zijn vakantie zelfs eerder beëindigd, zodat hij fit aan de voorbereiding kan beginnen.

Bayern zoekt een nieuwe rechtsback, omdat Benjamin Pavard vorig seizoen niet overtuigend speelde en Bouna Sarr weinig indruk maakte sinds hij vorig jaar overkwam van Olympique Marseille. De kampioen van Duitsland staat ook niet onwelwillend tegenover de komst van Sergi Roberto en Emerson Royal. Emerson werd begin juni aangetrokken door Barcelona en kwam over van Real Betis. Hij werd in 2019 overgenomen van Atlético Mineiro, dat ruim twaalf miljoen euro ontving voor de transfer. De helft van de transfersom kwam destijds voor rekening voor Barcelona, met Betis dat de overige zes miljoen euro neerlegde. Barcelona bedong de optie om Emerson in 2021 op te kunnen halen bij Betis en maakte daar vorige maand gebruik van.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Sergino Dest

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties