La Gazzetta dello Sport: Feyenoord werkt aan terugkeer Graziano Pellè
Dinsdag, 20 juli 2021 om 09:00 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 13:07

Graziano Pellè keert komend seizoen wellicht terug in het shirt van Feyenoord, weet La Gazzetta dello Sport dinsdag te melden. De 36-jarige spits zit momenteel zonder club en zou in Rotterdam-Zuid zijn tweede termijn kunnen aangaan. Pellè speelde eerder tussen 2012 en 2014 voor Feyenoord en groeide in De Kuip al snel uit tot publiekslieveling. Een eerdere poging van Feyenoord om de spits terug te halen liep op niets uit.

Pellè kwam voor het eerst in 2012 bij Feyenoord terecht, toen de Rotterdamse club hem huurde van Parma. De aanvalsleider had het al snel op zijn heupen in De Kuip en wist in zijn eerste seizoen bij Feyenoord 29 keer te scoren in 33 wedstrijden. De huurperiode beviel zo goed dat Feyenoord besloot om hem in 2013 definitief over te nemen van Parma. Na opnieuw een productief seizoen (26 doelpunten in 33 wedstrijden) vertrok hij naar Southampton, waar hij onder de vleugels van Ronald Koeman bleef acteren.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Feyenoord deed eerder al een poging om Pellè terug te halen naar Rotterdam. De Italiaan was volgens De Telegraaf echter 'veel te duur', waarna Feyenoord doorschakelde naar Lucas Pratto. Pellè besloot daarop na acht jaar terug te keren in de Serie A bij Parma, waar hij degradeerde uit de Serie A. De aanvaller speelde in Italië eveneens voor Lecce, Catania, Crotone, Cesena, Parma en Sampdoria, alvorens hij in 2012 door Feyenoord opgepikt werd. Tussendoor was hij overigens nog even actief bij AZ. Via Feyenoord en Southampton kwam hij in de zomer van 2016 in China terecht, waar hij ruim vier jaar doorbracht bij Shandong Luneng.

Volgens bovengenoemde roze sportkrant heeft Pellè op dit moment verschillende opties om zijn carrière voort te zetten, daar is Feyenoord er één van. Bovendien heeft de spits de mogelijkheid om in Italië actief te blijven, waar Venezia en Salernitana hun interesse kenbaar hebben gemaakt. Beide clubs promoveerden afgelopen seizoen naar het hoogste niveau. Feyenoord is door het aanstaande vertrek van Nicolai Jörgensen nog op zoek naar een nieuwe centrumspits. Jörgensen heeft bij de clubleiding van Feyenoord zijn vertrekwens kenbaar gemaakt en wordt sindsdien door Arne Slot buiten de selectie gehouden.

Het is de vraag of Feyenoord de salariswensen van Pellè kan inwilligen. De spits streek eerder in China een godsvermogen op met een geschat salaris van 17,6 miljoen euro. Pellè speelde tussen 2016 en 2020 voor het Chinese Shandong Luneng, waar hij een van de grote blikvangers was. Ook Oscar, Hulk en Marko Arnautovic, allen spelend voor een Chinese werkgever destijds, beschikten over een megacontract. Die tijden zijn nu echter voorbij, daar de voetbalautoriteiten in China een maximum-inkomen hebben ingesteld van slechts 2,3 miljoen euro netto voor spelers die niet zijn geboren in het Aziatische land.

 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Graziano Pellè

Poll
Vind jij dat Feyenoord Graziano Pellè terug moet halen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties