Everton haalt Andros Townsend en Asmir Begovic binnen
Dinsdag, 20 juli 2021 om 20:13 • Jeroen van PoppelLaatste update: 20:18

Andros Townsend mag zich de komende twee seizoenen speler van Everton noemen. De dertigjarige vleugelspits wordt door the Toffees gepresenteerd als eerste zomerse versterking. Townsend gaat opnieuw samenwerken met manager Rafael Benítez, die hij kent uit hun gezamenlijke tijd bij Newcastle United. Vlak na de komst van de aanvaller presenteerde Everton ook Asmir Begovic.

Townsend vertrok deze zomer transfervrij bij Crystal Palace, waar hij de laatste vijf seizoenen speelde. Hij was een gewaardeerde kracht bij de Londense club, waarvoor hij 16 goals en 28 assists produceerde in 185 officiële duels. "Iedereen weet dat Everton een gigantische club is", zo motiveert de dertienvoudig Engels international zijn overstap op de clubwebsite. "De club wil terug naar waar die hoort in Europa. Daar wil ik ze bij gaan helpen, om dat voor elkaar te krijgen. Het is een beetje een cliché, maar voor mij was deze stap een no-brainer."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Ook de aanwezigheid van Benítez bij Everton speelde een rol voor Townsend. De twee werkten in het voorjaar van 2016 een klein half seizoen samen bij Newcastle United. "Rafa is zeer ervaren. Op het trainingsveld doet hij veel tactisch werk, hij laat geen middel onbenut. Maar belangrijker nog, hij is een geweldige man, een geweldige manager, en hij praat altijd met je. Ik weet zeker dat hij hier heel succesvol zal zijn."

Townsend wordt gevraagd wat de supporters van Everton van hem kunnen verwachten. "Mijn sterke punten zijn dat ik met links als rechts een voorzet kan geven, ballen in het strafschopgebied kan krijgen. En ik pik hier en daar mijn doelpuntje mee", aldus de aanvaller, die zijn laatste interland eind 2016 speelde. "Ik werk ook hard als we de bal niet hebben, daar ben ik onder Rafa beter in geworden. Het is nu mijn taak om te bewijzen dat ik goed genoeg ben om een belangrijk onderdeel van deze voetbalclub te zijn en daarom ga ik hard werken op de training en in wedstrijden."

Ook heeft Everton dus Begovic aangetrokken. De 34-jarige doelman vertrok transfervrij bij Bournemouth en heeft voor één jaar getekend in Liverpool. Begovic zal fungeren als stand-in voor eerste keeper Jordan Pickford. "Toen ik voor het eerst hoorde van de mogelijkheid om me bij Everton aan te sluiten, was ik meteen enthousiast", aldus de 63-voudig international voor Bosnië-Herzegovina. "Ik ben hier zeker om te strijden voor een plaats en om te proberen dit team op elke mogelijke manier te helpen. Jordan is een keeper van wereldklasse. Ik vind de keepersgroep hier fantastisch."

 
Premier League
 
Everton
 
Andros Townsend

Poll
Gaat Andros Townsend slagen bij Everton?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties