Kersverse aanvoerder Leroy Fer kan plots vertrekken bij Feyenoord
Donderdag, 22 juli 2021 om 06:30 • Dominic MostertLaatste update: 07:02

Nicolai Jörgensen is niet de enige speler van Feyenoord die in de belangstelling staat van Kasimpasa. Volgens Feyenoord Transfermarkt heeft de nummer veertien van het voorbije Süper Lig-seizoen ook interesse in Leroy Fer, eerder op de woensdag nog benoemd tot tijdelijke aanvoerder van Feyenoord. Behalve Kasimpasa ziet ook Gazisehir Gaziantep de komst van Fer wel zitten, aldus het doorgaans goed ingevoerde Twitter-account.

Er is nog 'niets officieels' gaande, maar Feyenoord is bereid om Fer te laten onderhandelen met geïnteresseerde clubs. De 31-jarige middenvelder, tijdens de voorbereiding ook uitgetest in het centrum van de verdediging, staat nog maar een jaar onder contract in De Kuip. Toen trainer Arne Slot woensdag bekendmaakte dat Fer de aanvoerdersband overneemt van Steven Berghuis, voegde hij eraan toe dat daar nog verandering in kan komen voor de start van de Eredivisie. "Pas kort voor onze eerste Eredivisie-wedstrijd, als de selectie hopelijk helemaal rond is, kies ik mijn eerste aanvoerder", zei hij.

Meer: Slot: ‘Ultiem dom om hem dan tijdens een oefenwedstrijdje op te stellen’ | Leroy Fer ontbreekt niet vanwege naderende transfer bij Feyenoord

Een jaar geleden werd Fer ook al in verband gebracht met een vertrek naar Turkije. Toen meldde Feyenoord Transfermarkt dat hij zijn zinnen had gezet op een transfervrij vertrek naar Besiktas, dat zijn salaris wilde verdrievoudigen. Enkele weken later koos hij toch voor een contractverlenging in Rotterdam. Mocht hij naar Kasimpasa gaan, dan lijkt hij Jörgensen achterna te gaan: de spits kan voor twee seizoenen tekenen, met een optie voor een derde jaar. Jörgensen, die na vijf jaar in Rotterdam zelf toe is aan een nieuwe uitdaging, mag ondanks een tot medio 2022 lopend contract transfervrij vertrekken.

 
Eredivisie
 
Spor Toto Süper Lig
 
Feyenoord
 
Kasimpasa Istanbul
 
Leroy Fer

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties