Wesley Sneijder raadt komst Luuk de Jong af na PSV - Galatasaray
Woensdag, 21 juli 2021 om 23:26 • Dominic MostertLaatste update: 23:28

PSV moet Luuk de Jong niet terughalen naar Eindhoven, zo vindt Wesley Sneijder. De eventuele komst van de spits zou volgens Sneijder ontegenzeggelijk ten koste gaan van Eran Zahavi, die woensdagavond een heldenrol vertolkte tegen Galatasaray (5-1) met drie doelpunten en een assist. "Het zou gek zijn als je een spits haalt terwijl je zo'n speler in huis hebt", zegt Sneijder na de wedstrijd bij RTL7.

"Dan moet je niet Luuk de Jong halen", reageert Sneijder op de geruchten over de mogelijke rentree van De Jong. Zondag meldde journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad dat PSV regelmatig contact heeft met de Oranje-international. "Als je De Jong haalt, moet je hem laten spelen. Dat zou dan ten koste gaan van Zahavi en dat dat zou die jongen niet verdienen", vindt Sneijder. Ook Jan Boskamp is onder de indruk van de 33-jarige Israëliër. "Hij staat altijd op de goede plaats. Dan ben je een echte spits. Dat is geen toeval meer."

Zahavi heeft in ieder geval niet de intentie om PSV te verlaten. "Ik ben gelukkig bij deze club. We hebben een goed team. Iedereen heeft dezelfde doelen voor ogen", zegt de hattrickheld. "Er is vorig seizoen veel gebeurd, maar volgend seizoen zal het beter gaan." Zahavi doelde onder meer op een ingrijpende gebeurtenis op persoonlijk gebied: in mei werd zijn gezin slachtoffer van een brute woninginbraak. Sneijder merkt dat Zahavi zich niet laat wegjagen bij PSV. "Ik vind het knap hoe hij ermee omgaat. Dat zegt ook genoeg over zijn persoonlijkheid. Hij is een voetballer pur sang. Hij houdt van het spelletje en is gelukkig hier. Hij laat zich niet verleiden door andere dingen. Hij heeft net naar zijn zin en dat laat hij vanavond zien. Hij is negentig minuten lang aan de gang."

Hoewel hij driemaal scoorde, zegt Zahavi ook te hebben genoten van zijn assist op Mario Götze bij de 3-1. Met een fraaie voetbeweging stelde hij Götze in staat om met de binnenkant van de voet af te ronden in de rechterbovenhoek. "Het is altijd leuk om te scoren, maar die goal van Mario was echt samenspel, een heel mooie aanval. Het is een genot om naast Mario te spelen. Hij maakt het leven veel makkelijker voor me", aldus Zahavi, die in het verleden met Hapoel Tel Aviv en Maccabi Tel Aviv in de groepsfase van de Champions League speelde en vurig hoopt op een terugkeer in het toernooi. "Ik weet wat het is om in de Champions League te spelen. Het is iets speciaals. Het is het beste podium ter wereld. Het wordt niet makkelijk om het hoofdtoernooi te halen. In de kleedkamer hebben we daar zojuist ook over gesproken. Er staat nog een groot gevecht te wachten in Istanbul. We gaan nu nog niet feesten."

 
Champions League
 
PSV
 
Eran Zahavi
 
Luuk de Jong
 
Wesley Sneijder

>
UEFA Champions League
PSV
5
1
Galatasaray
Woensdag, 21 juli 2021 om 21:00
Poll
Ben je het eens met Wesley Sneijder?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
17:51
17:51
Vrees wordt werkelijkheid: einde seizoen voor Maikel Kieftenbeld
23
   
17:41
17:41
Donny van Iperen buiten levensgevaar na botsing met keeper
2
   
16:52
16:52
Ten Hag blijft met schaamrood op de kaken achter na Premier League-debuut
240
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Manchester City
45
   
16:27
16:27
Twente overleeft bevliegingen van Tannane en zwijnt diep in blessuretijd
67
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties