Toon Gerbrands heeft contact met UEFA en kondigt alvast maatregelen aan
Vrijdag, 23 juli 2021 om 13:35 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 13:40

PSV is bezig met een onderzoek naar 'enkele incidenten' die zich woensdag voordeden in het Philips Stadion in de thuiswedstrijd tegen Galatasaray (5-1) in de tweede voorronde van de Champions League. Enkele minuten voor de pauze, na het doelpunt van de Turkse bezoekers, waren her en der kleine opstootjes tussen supporters te zien.

Algemeen directeur Toon Gerbrands bevestigt dat PSV contact heeft gehad met de UEFA over de situatie. "We betreuren de incidenten ten zeerste, juist omdat we zo blij waren dat we eindelijk weer met publiek konden spelen", aldus Gerbrands. PSVis bezig met het bekijken van camerabeelden en gaat seizoenkaartgegevens na. "Wij doen momenteel onderzoek naar seizoenkaarthouders die de kaarten hebben doorverkocht aan de Turkse fans van Galatasaray. Dit was verboden. Zij die zich hier schuldig aan hebben gemaakt worden opgespoord en tegen hen zullen wij maatregelen treffen."

Het leek erop dat op sommige plekken fans van Galatasaray tussen de supporters van PSV zaten en dat deze het doelpunt van Emre Kilinc te uitbundig vierden. Op beelden van onder meer ESPN-presentator Milan van Dongen leek het erop dat boze PSV-supporters renden richting Galatasaray-supporters. Eerder tijdens de wedstrijd moesten ze al worden tegengehouden door de PSV-bank, zo schreef Van Dongen.

Het artikel gaat verder onder de video
Zahavi en Ramalho trots: 'PSV-fans de gekste die ik ooit heb gezien'
Meer videos

Na het rustsignaal vroeg de stadionspeaker van het Philips Stadion aan de toeschouwers om op hun plaats te blijven zitten en uiteindelijk keerde de rust terug. PSV liep in de tweede helft uit naar een 5-1 zege, een meer dan comfortabele uitgangspositie richting het weerzien van volgende week in Istanbul. Mocht PSV een ronde verder komen, dan mag het op 3 of 4 augustus andermaal aantreden in de kwalificatiecyclus voor het hoofdtoernooi. Op 10 augustus volgt dan de tweede wedstrijd in de derde voorronde. Celtic of FC Midtjylland zal de tegenstander zijn. Benfica, Shakhtar Donetsk, KRC Genk of Spartak Moskou is de laatste horde naar de groepsfase van de Champions League.

 
Champions League
 
PSV
 
Emre Kilinç

>
UEFA Champions League
PSV
5
1
Galatasaray
Woensdag, 21 juli 2021 om 21:00
Meer nieuws
   
19:00
19:00
Live meepraten in de Champions League: Galatasaray - PSV
0
   
18:43
18:43
FC Utrecht verslaat Bayer Leverkusen ondanks doelpunt Mitchel Bakker
5
   
18:26
18:26
Schmidt voert voorin wijziging door in return tegen Galatasaray
45
   
17:54
17:54
'Christian Eriksen keert volgende week terug bij Internazionale'
34
   
17:32
17:32
'Sleutelmoment' bij Barcelona loopt uit op grote teleurstelling
16
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties