Go Ahead Eagles heeft spits met Barcelona-verleden definitief binnen
Vrijdag, 30 juli 2021 om 11:16 • Jeroen van PoppelLaatste update: 11:18

Go Ahead Eagles heeft zich definitief versterkt met Marc Cardona, zo brengt de club uit Deventer vrijdagochtend officieel naar buiten. De 26-jarige spits komt op huurbasis over van Osasuna en is de beoogde nummer één in de punt van de aanval bij de Deventenaren. In de afgelopen dagen werden de laatste details rondom de huurovereenkomst van een seizoen afgerond.

"Het spreekt mij erg aan dat Go Ahead Eagles een familiaire club is", reageert Cardona na het zetten van de handtekeningen in De Adelaarshorst. "Mooi stadion ook, echt Engels. In tegenstelling tot de Spaanse fans zullen veel Nederlandse supporters mij nog niet kennen. Daardoor kan ik vrijuit voetballen en wil ik dit seizoen gaan verrassen. Door Go Ahead Eagles te helpen om in de Eredivisie te blijven, wil ik ook in Nederland mijn naam vestigen."

Technisch manager Paul Bosvelt is blij dat Go Ahead de aanvalslinie zo kort voor de start van het nieuwe seizoen heeft kunnen versterken. "Marc is een beweeglijke, dynamische en snelle aanvaller die doelgericht is. Zijn primaire positie is spits, maar hij kan ook prima als linksbuiten of aanvallende middenvelder uit de voeten, waardoor de technische staf meer keuzemogelijkheden heeft."

Het gaat om een huurovereenkomst met daarin een niet verplichte optie tot koop. Cardona komt niet in de plannen voor bij Osasuna, dat hem vorig jaar uitleende aan Real Mallorca in LaLiga2. Op het Spaanse eiland kwam de centrumaanvaller tot twee doelpunten en een assist in dertien officiële optredens. De Spaanse aanvaller ligt nog twee seizoenen vast bij Osasuna.

De club uit Pamplona betaalde twee jaar geleden 2,5 miljoen euro voor Cardona aan Barcelona, waar de spits drie jaar in het B-elftal had gespeeld. In het tweede elftal van de Catalanen haalde Cardona met 24 goals en 11 assists in 60 officiële duels verdienstelijke cijfers. De aanvaller kwam in 2016 zelfs tot twee invalbeurten in het eerste elftal van Barcelona.

Bij Go Ahead Eagles moet Cardona de concurrentie aan met de 37-jarige Jacob Mulenga, die onlangs zijn verblijf in Deventer met een jaar verlengde. De Eagles raakten met Sam Hendriks, die transfervrij bij SC Cambuur tekende, een spits kwijt. Verder haalde de promovendus ook Isac Lidberg binnen voor de spitspositie. De 22-jarige aanvaller kwam transfervrij van het Zweedse Gefle.

 
Eredivisie
 
Go Ahead Eagles
 
Osasuna
 
Marc Cardona Rovira

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties